Seguint amb l’objectiu d’obrir i acostar l’arquitectura a tothom, aquest any els organitzadors del 48h Open House han volgut centrar-se en l’element arquitectònic més proper i de més interès per als ciutadans: l’habitatge. Per això es podran visitar diferents tipologies de pisos promoguts per l’Administració pública, associacions, cooperatives o habitatges d’emergència.

Es tracta d’un pas més al Gran Open Extra, en què propietaris d’habitatges socials per a gent gran els ensenyen i els expliquen als visitants. En aquesta ocasió, es podran veure pisos del passeig d’Urrutia, a Can Travi, al carrer de Las Navas de Tolosa i al camí Antic de València.

Més enllà dels habitatges, alguns edificis nous d’aquest any són antigues naus industrials recuperades per a usos culturals i ciutadans com la Nau Bostik, a la Sagrera, o les antigues Cristalleries Planell, a les Corts, que en breu acolliran un centre cívic. També s’obren infraestructures com les noves estacions de metro de l’L9 a Zona Universitària i a Europa-Fira, o el Centre d’Interpretació Barcelona World Race i la Confraria de Pescadors, al port.

En total, a Barcelona hi haurà més de 150 propostes arquitectòniques per visitar, a les quals se sumen les de Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí i Badalona, que hi participa per primera vegada amb un recorregut que va de la ciutat romana a l’actual. Pel que fa a l’arquitecte destacat d’aquest any, es tracta del despatx de Girález, López Íñigo i Subías, que van treballar als anys 60, 70 i 80 del segle XX fent habitatges o centres educatius, entre d’altres.

Web per incriure-s’hi com a voluntari o per a algunes visites

Quan encara falta una setmana per a l’esdeveniment, el 48h Open House Barcelona disposa ja d’un miler de voluntaris que contribuiran a fer les visites guiades i a garantir el funcionament del festival. Per sumar-s’hi, es pot fer a través del web 48hopenhousebarcelona.org/ca/vull-adherir-me-2016. Al mateix web també hi ha un espai per apuntar-se a les visites que requereixen inscripció prèvia.