Les potents llevantades del novembre de 2014 van elevar el còmput global de precipitacions fins prop dels 150 l/m². Per ara, els més de 80 l/m² caiguts en les darreres 36 hores en alguns barris de Barcelona constitueixen exactament la mitjana climàtica de precipitació per a un octubre a Barcelona, un altre clàssic mediterrani, el d’acumular molta aigua en molt poc espai de temps. Un clar exemple serien els aiguats del Maresme, que en poca estona han estat capaços de concentrar gairebé la meitat de pluja que acostuma a caure-hi en tot un any.

Les pluges han estat generoses a Barcelona, però força irregulars com és habitual en situacions de tempestes. Des de dimecres a la tarda s’han recollit més de 100 litres al Poblenou, 88 a la Vila Olímpica, 86 litres a l’estació de BTV, 83 al barri de Gràcia o 77 al barri del Raval. Ha plogut menys, però, a prop de Collserola o del riu Llobregat: a l’Observatori Fabra s’han acumulat 47 litres per metre quadrat; a Sarrià, 40 i a la Zona Universitària, 45.

L’octubre ja suma 107 litres per metre quadrat a l’observatori del Servei Meteorològic de Catalunya de Ciutat Vella, 104 a BTV, 103 a Gràcia, 81 a Sant Gervasi, 65 a la Zona Universitària o 63 a l’Observatori Fabra.

La pluja anual encara queda lluny d’apropar-se a la mitjana climàtica, però ja no es veu tan lluny aquest horitzó (falten encara una mica més de 200 l/m²), i menys tenint en compte que s’ha obert la porta a més canvis de temps per als propers dies i que tenim tota la tardor per endavant, l’estació més plujosa a Barcelona.

Els mapes apunten que la situació meteorològica s’estabilitzarà de forma clara a partir del cap de setmana. L’ambient es mantindrà de tardor als matins i als vespres però als migdies tornarà a fer nosa la jaqueta, ja que s’esperen màximes de 23 o 24 graus. El següent canvi de temps, en forma de xàfecs i més fresca, s’entreveu a partir de mitjan setmana vinent.