El consistori assegura que “no es posa en dubte la continuïtat de les obres” però que tampoc no es pot mantenir una situació de greuge cap als veïns, als quals es demanen tots els tràmits administratius.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va reconèixer al ‘Bàsics BTV’ que es tracta d’una “qüestió complexa“. “El que volem és que en algun moment s’aclareixi com s’estan desenvolupant aquests treballs i hem d’acabar de concretar si això remet a temps anteriors i en quin moment comença a comptar”, va afegir.

De moment, el govern municipal ha demanat un informe jurídic i està en converses amb el Patronat de la Sagrada Família, amb qui té previst reunir-se en breu per buscar-hi una solució.

La constatació que el temple no té llicència d’obres no és nova. Ja es va plantejar en altres ocasions però en anteriors governs socialistes no es va arribar a actuar apel·lant a l’excepcionalitat de l’obra.  A data d’avui, l’únic permís de la Sagrada Família és el que va concedir a Gaudí l’aleshores Ajuntament de Sant Martí de Provençals l’any 1885.

 

Seguint el llegat de Gaudí

La polèmica per la llicència d’obres arriba una setmana després que el regidor socialista Daniel Mòdol qualifiqués l’edifici de “mona de asqua“, unes declaracions a les quals la Junta Constructora ha contestat, assegurant en un comunicat que treballen “seguint de manera escropulosa les directrius que Antoni Gaudí va deixar escrites, dibuixades o en models”.

La junta també ha sortit al pas d’altres qüestions, assegurant que “l’aforament del temple està controlat“, amb un límit de 2.000 persones simultànies en tots els espais del recinte, i que també “treballen “per pal·liar les molèsties ocasionades” per la construcció i pel turisme.