ALEC, membre de la Plataforma Trans*Forma la Salut "Nosaltres, les persones trans, no volem un diagnòstic psiquiàtric. Sabem qui som i tenim dret, com les persones gais el tenen ja. Exigim incloure el dret de la identitat de gènere en els drets civils de la nostra societat. I, per tant, exigim l'eliminació del sistema sanitari actual que no ens respecta en la nostra diversitat i, per tant, no ens respecta com a persones." LINA MULERO, membre de la Plataforma Trans*Forma la Salut "Ser aquí és, o volem creu que és, un símbol que la societat avui és una mica més diversa, rica, oberta i lliure envers el fet trans. I, per tant, és una societat una mica més diversa, rica, oberta i lliure per a tothom. Que ens quedi clar a tots i a totes: la llibertat trans és, en essència, llibertat per a tothom." EUGENI RODRÍGUEZ, portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya "S'ha convertit en un símbol que ha de ser el símbol del que no volem que sigui Barcelona ni que sigui Catalunya. Ha de ser el símbol d'una ciutat que lluita pels drets i les llibertats de les persones trans i que això ha de ser una qüestió que estigui sempre en el primer ordre i en la primera prioritat política."

“Nosaltres, les persones trans, no volem un diagnòstic psiquiàtric“, deia el manifest que han llegit algunes de les integrants de la Plataforma Trans*Forma la Salut. “Sabem qui som i tenim dret, com les persones gais el tenen ja”, ha prosseguit Alec, “i exigim incloure el dret de la identitat de gènere en els drets civils de la nostra societat i, per tant, exigim l’eliminació del sistema sanitari actual que no ens respecta en la nostra diversitat i, per tant, no ens respecta com a persones”.

Aquesta ha estat la principal reivindicació del col·lectiu transsexual de Barcelona durant l’acte d’homenatge que s’ha fet a la glorieta Sònia Rescalvo del Parc de la Ciutadella, el dia que es complien 25 anys del seu assassinat a mans d’un grup d’ultradreta que la va apallissar fins a la mort en aquest indret mentre dormia. Com ja és tradició, l’acte ha acabat amb una ofrena floral davant de la glorieta que ara duu el seu nom.

Hi han participat, entre d’altres, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona Marta Rovira, representants d’Esquerra Republicana de Catalunya i també familiars i membres de diversos col·lectius de gais, lesbianes i transsexuals. El portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha assegurat que la glorieta “s’ha convertit en un símbol del que no volem que sigui Barcelona ni que sigui Catalunya. Ha de ser el símbol d’una ciutat que lluita pels drets i les llibertats de les persones trans i això ha de ser una qüestió que estigui sempre en el primer ordre i en la primera prioritat política”.

L’acte ha comptat amb l’actuació de l’artista transsexual Frau Diamanda.