La campanya que ha durat des del mes de maig fins al 18 de setembre, ha suposat l’adaptació dels dispositius del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la ciutat, que serveix per fer front d’una manera ràpida i eficient als possibles incendis forestals que es poden produir durant els mesos d’estiu. El dispositiu que desplega el Cos de Bombers estableix tres zones de cobertura bàsiques a Collserola amb recorreguts diaris per l’entorn forestal. El tancament de la campanya suposa la desactivació del Parc de Bombers de Vallvidrera.

Des del Consorci del Parc de Collserola, asseguren que aquest augment és a causa de la falta de pluja i les altes temperatures d’aquest estiu, però també a causa dels incendis provocats. La insistència d’alguns piròmans arriba fins al punt que aquest estiu una zona del parc ha cremat en 10 ocasions. Han estat petits incendis amb una afectació gairebé insignificant, però que han ajudat a augmentar molt per sobre de la mitjana el nombre d’incendis registrats.

L’incendi més important d’aquest estiu va tenir lloc el 19 de setembre en una zona de matolls del barri de Torre Baró.  En total, va arribar a cremar 22,3 hectàrees. Però aquest no ha estat l’únic, els bombers han hagut d’intervenir en 32 incendis. L’últim, aquest dilluns, on es van cremar 10,17 hectàrees de pi i matoll, a la zona de Sant Pere Màrtir del Parc de Collserola.