Així comença 'Cinc minuts tard', el projecte d'un grup d'estudiants de la UPF que la primera temporada de 'Tube d'assaig' va aconseguir finançament a través de Verkami. Va ser un dels set pilots que es van seleccionar per emetre's a BTV durant un mes, temps en què havien de persuadir l'audiència perquè els ajudés econòmicament. Avui, eren a la presentació de la segona temporada del programa. Una nova etapa en què la cadena emetrà els primers capítols produïts amb els diners aconseguits amb el miocromecenatge. El que no sabien era que BTV no es quedaria aquí, sinó que un dels sis projectes que han passat a aquesta fase, rebrà a la primavera 50.000 euros per produir una segona temporada amb condicions professionals i que s'emetrà també per la cadena. Ja hi somien també els nous talents que aquest any entren en el circuit. Ells són els responsables de la sèrie 'Viral'. De moment tenen el pilot que s'emetrà diumenge, 2 d'octubre, a dos quarts de 10. I a partir d'aquí intentaran aconseguir el finaçament a Verkami. Arrenquen la cursa aquesta temporada, també, les responsables de 'Follo ergo sum', una sèrie provocadora sobre les pràctiques sexuals que NO s'ensenyen a la televisió. 'Tube d'assaig' ha rebut diversos reconeixements, com estar seleccionat per participar en el festival Input, a més del premi Ondas aconseguit pel projecte 'El mort viu'. Aquesta temporada, a més, el projecte creix i suma la col·laboració d'altres institucions com ara ERAM, EMAV, Tecnocampus Mataró o la UB, que s'afegeixen a les que ja hi van participar l'any passat, que van ser la UPF, cofundadora del projecte juntament amb BTV, la Blanquerna, la UAB i Serielizados.

L’anunci l’ha fet el director de BTV, Sergi Vicente, en l’acte de presentació de la nova temporada de ‘Tube d’assaig’. Es tracta d’un programa mensual que, segons Vicente, “ha superat les expectatives i segueix endavant encara amb més ambició, recursos i esforços”. La temporada passada ‘Tube d’assaig’ va ajudar a impulsar set projectes serialitzables. Els creadors de cadascun en van presentar un pilot que es va emetre durant un mes sencer, temps en què havien d’aconseguir, a través de Verkami, el finançament necessari per poder crear una primera temporada de baix cost. Sis dels set projectes van assolir l’objectiu (el setè no ho va fer, però, en canvi, va guanyar un premi Ondas) i ara, aquesta temporada, veuran com s’emeten els nous capítols fets, encara, amb pocs recursos.És en aquest punt en què BTV referma encara més l’aposta per aquest nou talent. Cap a finals de temporada un jurat professional i també l’audiència decidiran quin d’aquests projectes s’endurà 50.000 euros per, aquest cop sí, produir una segona temporada amb un finançament que els permeti disposar de les eines per obtenir un resultat del tot professionalitzat. Segons Sergi Vicente, inicialment s’havia previst que també s’hi impliquessin altres actors públics, però ha afegit que “tot i que hem tingut converses amb diferents institucions ningú no s’hi ha acabat de mullar i vam dir que havíem de predicar amb l’exemple i posar els diners nosaltres.

És un projecte col·laboratiu que conviurà i es complementarà amb una nova fornada de talents que entraran en el circuit des de zero, començant pel pilot i la crida per aconseguir els diners a Verkami. El primer pilot d’aquesta temporada, anomenat ‘Viral’ i creat per tres alumnes de l’EMAV, s’emetrà diumenge, 2 d’octubre, a les 21.30 h. El web del programa facilita tota la informació del funcionament i els vídeos dels projectes presentats.  ‘Tube d’assaig’ ha rebut diversos reconeixements com estar seleccionat  per participar en el festival Input, a més del premi Ondas aconseguit pel projecte ‘El mort viu’.  Aquesta temporada, a més, el projecte suma la col·laboració d’altres institucions com ara ERAM, EMAV, Tecnocampus Mataró o la UB, que s’afegeixen a les que ja hi van participar l’any passat, que van ser la UPF, cofundadora del projecte juntament amb BTV, la Blanquerna, la UAB i Serielizados.