Després de ser segrestada a la Festa Major de Sants, la Cèlia s’ha convertit en una icona contra el tràfic de persones. Ara està recorrent diverses botigues de l’Eix Comercial Sants-les Corts on la gent pot fer-se fotografies amb ella i compartir-les a les xarxes socials. Així volen conscienciar sobre aquesta problemàtica. JORDI GODIA, vicepresident de l’Eix Comercial Sants-les Corts “El fet d’anar a la subhasta amb la Cèlia no és una altra cosa que continuar amb la tasca que ja s’ha iniciat. O sigui, convertir aquest símbol en una cosa pràctica que, a més a més, dins del que és el nostre àmbit de convivència, es vegi que no només som uns comerciants que anem amb ànim de lucre sinó que també tenim les nostres inquietuds envers els temes socials.” L’Eix Comercial ha engegat la campanya per solidaritzar-se amb la causa de SICAR Cat, un projecte que lluita contra el tràfic de persones. Ells comparen la Cèlia amb moltes de les dones que els demanen ajuda. Dones que han patit violència psicològica, econòmica i sexual. NOELIA TORRES, Departament de Gestió de SICAR cat “Gràcies a la col·laboració ciutadana, que també recordem és molt important per ajudar les víctimes de la tràfic, ha pogut recuperar-se, rebre els serveis assistencials necessaris per emprendre un procés de recuperació i tornar a viure amb llibertat i amb drets.” El 8 d’octubre durant la mostra de comerç del carrer de Joan Güell es llegirà un manifest i es podran fer donatius per contribuir en el projecte de SICAR cat.

Fa un mes la Cèlia va desaparèixer durant la Festa Major de Sants i, després de ser trobada per un veí, s’ha acabat convertint en la icona de la campanya promoguda al barri de respecte envers les dones “No és no”. Els veïns van decidir subhastar la figura i donar els diners a alguna entitat que treballés amb dones maltractades. Finalment, la figura va ser venuda a l’Eix Comercial Sants-les Corts, el qual ha decidit continuar amb la tasca de conscienciar la societat sobre els problemes de maltractament i tràfic de persones.

En aquesta campanya de solidarització la Cèlia ha començat a recórrer diverses botigues de l’eix de comerciants perquè la gent s’hi pugui fer “selfies” i compartir-loes a les xarxes socials per tal de crear consciència. A més, el dia 8 d’octubre, durant la Mostra de Comerç del carrer de Joan Güell, es llegirà un manifest i es podran realitzar donatius per contribuir al projecte de SICAR cat, programa de l’entitat Adoratrius que lluita contra el tràfic de persones.

SICAR cat és un programa de suport integral, des de l’acollida residencial fins al suport jurídic, psicològic, social i laboral, que les dones que han patit el tràfic de persones requereixen per poder fer un procés de recuperació dels seus drets que han estat vulnerats.