LLUÍS COMERÓN degà del COAC "La biennal el que ha posat de relleu és l'actuació dels professionals sobre el paisatge i com el paisatge ajuda a transformar la nostra vida. És un punt de trobada cada dos anys que en aquests moments ja té prestigi internacional, que crea d'aquesta forma una referència de cap on està anant la manera amb la qual estem construint aquest paisatge. // I amb aquestes plantes el que intentem explicar és això. Cadascú de nosaltres agafant una planta i emportant-se-la a casa i decidint on la posa altera una mica el paisatge i el que fem conjuntament és això formular el paisatge i la transformació com a projecte comú."

La novena edició de la Biennal Internacional de Paisatge centrarà el debat sobre com el paisatgisme pot ajudar a revertir els efectes del canvi climàtic. Durant tres dies experts de tot el món intercanviaran els seus coneixements i aprofundiran en com pot intervenir el paisatge des de l’arquitectura i altres disciplines. La trobada, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica, també servirà per entregar el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba.

L’inici de la Biennal l’ha marcat una intervenció a l’avinguda de la Catedral, una instal·lació efímera amb 8.000 plantes que s’han col·locat entre la plaça Nova i l’avinguda de la Catedral. Es tracta del ‘Pop up green’, un projecte d’arquitectura que acosta la reflexió sobre el paisatge a la ciutadania. Tothom qui ho ha volgut s’ha pogut emportar un exemplar a casa.