JOSEP ANTONI LÓPEZ, sotscap de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona "Normalment els hi arribava la mercaderia falsificada i ells l'únic que feien era rebre la mercaderia a grans quantitats i després la distribuïen en petits distribuïdors, els maners que veieu al carrer. Però clar això va ser un pas endavant perquè aquesta persona va deixar de ser un importador venedor a ser falsificador perquè el que feien amb aquest 'plotter' és l'etiquetatge de totes les marques."

La investigació va començar al maig quan els agents del Grup de Multireincidents van començar a estudiar en l’activitat d’un grup criminal que abastia bona part dels venedors ambulants de Barcelona. Finalment, els Mossos van poder acreditar que l’organització criminal tenia contactes a Turquia i que, des d’allà, enviava mercaderies a l’engròs i en gran contenidors fins a Huelva on es distribuïen per a tot l’estat espanyol.

Segons els Mossos d’Esquadra, aquesta organització es dedicava a importar la mercaderia ja falsificada i falsificar rèpliques del producte original de marques conegudes on estampaven posteriorment la marca o signe distintiu sobre el producte amb tècniques avançades. En total, es van dur a terme nou escorcolls, dos dels quals en domicilis de Barcelona on van trobar una màquina per serigrafiar vinils, 1150 samarretes de diversos equips de futbol, 145 bosses de mà, gran quantitat de rotllos de vinil i milers d’etiquetes de diverses marques comercials de moda, 220 rellotges, 250 sabatilles esportives de diferents marques, diverses jaquetes de firmes comercials, 30 rebuts d’enviament de diners, alguns dels quals per quantitats elevades i 3.840 euros en efectiu.

L’operació, que està tancada, va acabar amb 12 persones detingudes que es troben en llibertat amb càrrecs. Els Mossos no descarten més detencions.