Qui és l'artista que va crear 'Gambrinus'? A quin any va començar a construir-se la Sagrada Família? I aquest sofà vermell, a quin programa de televisió pertany? Són algunes de les 40 preguntes que els tres equips (o clans) del Pix-celona van intentar respondre ahir. I no ho van fer només els qui es trobaven als punts neuràlgics del joc, sinó que la partida es va poder seguir en directe per BTV. Cada equip va estar encapçalat per dos presentadors de la casa: Brigitta Lamoure i Emma Quadrada a la Ciutadella, Eva Arderius i Flora Saura al CCCB, i Pitu Abril i Míriam Santamaria a la Fabra i Coats. En més d'una hora de partida hi va haver moments de tots colors: rivalitat sana, companyonia i sobretot diversió. Però el moment més esperat de la nit, sens dubte, va ser aquest. El clan de la Fabra i Coats va ser l'únic que va superar els 20.000 punts, fet que el va convertir en el gran vencedor de la partida. Tot i així, la classificació general l'encapçala el de la Ciutadella, així que no serà fins aquesta nit, després de l'última ronda, quan Pix-celona resoldrà la gran incògnita del joc: quin és l'equip que millor coneix Barcelona.

Tres clans (o equips) en tres emplaçaments diferents, una pantalla gegant i els telèfons mòbils dels participants. Aquest són els ingredients indispensables per jugar a Pix-celona, el joc col·laboratiu que durant la Mercè d’enguany ha permès als barcelonins —i als visitants— posar a prova els seus coneixements sobre la ciutat.

El joc planteja qüestions senzilles (com escollir l’autor de ‘Gambrinus’ de la ronda del Litoral), algunes de complicades (com conèixer l’any en què va començar a construir-se la Sagrada Família) i d’altres d’adreçades als espectadors de televisió (com saber a quin programa pertany el sofà vermell de l”Àrtic’, de BTV). Cada resposta correcta es transforma en punts, que situen el clan en una o altra posició dins de la classificació.

El de la Ciutadella —ara per ara— és qui va al capdavant, tot i que encara queden partides per decantar la balança cap a un altre equip; aquest dissabte, per exemple, el de l’antiga fàbrica Fabra i Coats es va imposar a la partida retransmesa per BTV. A cadascuna de les seus del joc hi havia dos presentadors de la casa: Brigitta Lamoure i Emma Quadrada a la Ciutadella, Eva Arderius i Flora Saura al CCCB, i Pitu Abril i Míriam Santamaria a la Fabra i Coats, que van competir entre ells al llarg de 40 preguntes.

Pix-celona s’engloba dins de l’aposta del Mercè Arts de Carrer per la integració de la cultura i les noves tecnologies. El joc, a més, ha estat un dels guanyadors del Creative Ring Challenge Barcelona, una iniciativa de CreatiFI.