Els fets van passar el 15 d’agost al voltant de dos quarts de sis de la tarda a la carretera de l’Arrabassada. El motorista, un jove de 18 anys, va donar-se a la fuga en un control de trànsit que hi havia al quilòmetre 3,8 d’aquesta via. Els agents, en veure que s’havia saltat el control, van seguir-lo amb les seves motos de gran cilindrada fins que el jove va aturar-se davant de la gossera municipal de l’Arrabassada.

Segons el que ha explicat l’agredit aquest divendres al Jutjat d’Instrucció núm. 22, el primer agent que va acostar-se a ell li va demanar la documentació i que es tranquil·litzés, ja que el motorista va assegurar que estava “angoixat”. El noi va seure a la moto i en aquell moment va acostar-se l’altre policia i, segons la víctima, se li va posar a sobre, amenaçant-lo de mort amb el puny alçat i el va “estampar” contra uns contenidors, uns fets que els dos agents han negat davant del jutge instructor. En la declaració, el policia que presumptament el va agredir ha admès que va donar una empenta a la moto que va fer caure el motorista perquè hi estava recolzat i que “va perdre els nervis” perquè el jove s’havia saltat el control de trànsit a molta velocitat. Els agents, a més, han explicat que no van fer res més al noi, que va fugir.

La versió del jove motorista però és diferent. Assegura que, després de l’agressió, va amagar-se entre els matolls i que els dos guàrdies urbans el van estar perseguint.

L’agredit explica que li van oferir un tracte a canvi de no denunciar

Ja amb els seus pares, el jove va anar a la comissaria de la Guàrdia Urbana d’Horta-Guinardó, on l’agent que no l’havia agredit va negar tota la seva versió i el va tractar de “boig”. A més, el motorista ha explicat que un caporal el va instar a no denunciar els fets a canvi de rebaixar les multes fins a 250 euros. Li va dir que si denunciava podrien jutjar-lo a ell per diversos delictes i acabar a la presó.

Al dia següent la víctima i la seva família van anar a la Unitat de Trànsit de la Guàrdia Urbana de la Zona Franca a buscar la moto, que estava al dipòsit. Allà, segons el motorista, un sergent li va fer omplir un full de reclamacions i després va retirar-li quatre de les vuit multes que li havien posat. El sergent, a més, va dir-li que “igual que tu ahir vas tenir un mal dia, els policies també el podien haver tingut”.

El motorista presumptament agredit no va presentar denúncia perquè creia que la versió dels agents prevaldria. Tot i això, el cas va arribar al jutjat perquè la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) va aportar unes imatges de les càmeres de seguretat de la gossera municipal, on van tenir lloc els fets. La Guàrdia Urbana, a més, va suspendre de sou i feina els dos agents i els va obrir un expedient disciplinari per “falta molt greu”.