El meteoròleg i observador meteorològic Diego Lázaro, qui s’encarrega setmanalment d’enregistrar la temperatura superficial de l’aigua a la platja de la Barceloneta, va detectar un descens notable entre la mesura realitzada el dia 9 de setembre (26,9ºC) i la que va fer dissabte passat (22,6ºC) com a conseqüència directa, o indirecta, del brusc canvi de temps que vam patir a Barcelona ara fa una setmana.

Aquest dimarts, a ‘El matí de Barcelona’ (91.0 FM), hem volgut comprovar si l’aigua encara mantenia els paràmetres del cap de setmana, o bé ja havia variat de forma significativa a causa de l’estabilització del temps i la pujada del mercuri de les darreres hores i jornades.

Per tal de realitzar aquest experiment d’una forma més rigorosa caldria disposar d’un termòmetre oficial, i prendre les dades a una certa distància de la línia costanera i a mar obert. Conscients de les limitacions tècniques que suposava aquest repte, la presa de la temperatura s’ha dut a terme el més allunyat possible de la platja, concretament  a l’extrem de l’espigó de la Mar Bella. El sensor del termòmetre digital s’ha enfonsat fins a un metre de fondària per tal d’obtenir una dada més verídica. El mesurament s’ha realitzat fins a tres vegades.

El resultat ha estat, en tots els casos, que la temperatura superficial aquest matí a un metre de fondària es trobava exactament a 24,8 ºC, més de dos graus per sobre del registre de dissabte.

La mesura que faci com cada divendres l’observador meteorològic serà clau per tal de confirmar aquesta tendència a l’alça que sembla que ha tornat a experimentar l’aigua superficial del mar que banya les platges de la ciutat.