Aquesta sala de ciclisme en pista coberta és potser la més espectacular de Barcelona, amb una ambientació teatral i amb una capacitat per a 65 usuaris. Amb propostes com aquesta, el Claror Cartagena vol trencar amb la imatge que alguns tenen dels equipaments esportius municipals. GABRIEL DOMINGO, Director General de la Fundació Claror “El municipal s’està posicionant d’una forma molt clara, amb un servei de molta qualitat i amb un servei fonamentalment social, molt inclusiu.” Amb la reforma també s’ha equipat la sala de fitnes amb màquines d’alta tecnologia i s’ha ampliat l’estança. A la zona d’aigua s’ha incorporat una piscina per fer-hi activitat aeròbica. I també s’ha obert una sala de balnearis amb recursos de llum i efectes olfactius. ESTHER BENACH, Cap de Responsabilitat Social Corporativa “El que volem és que tot i que són clubs esportius, els que gestionem, són centres esportius municipals i són molt nombrosos en gent, en abonats tothom pogués trobar una resposta a la seva necessitat concreta.” Per això un tècnic atén de manera personalitzada cada usuari per planificar l’exercici més adequat en cada cas. També han fet una aposta per millorar els espais de salut, amb una doble visió, terapèutica i preventiva.

La fundació Claror, que gestiona els esportius Claror, és una entitat molt implicada en la Sagrada Família. Han impulsat la formació dels castellers del barri i d’una coral, el Cor Polifònic Sagrada Família. També formen part de les rutes de salut i del Pla de desenvolupament comunitari del barri. Col·laboren amb l’Associació de Veïns i formen part del projecte de Can Roger.

Ara, amb motiu dels 18 anys del Claror Cartagena, l’han reformat en el marc d’una aposta per posicionar els centres esportius municipals com uns centres d’altes prestacions. Amb la reforma, gairebé 9.000 associats trobaran pràcticament canviat tot el centre. Les obres s’han fet en un temps rècord: van començar a finals de juny i el 5 de setembre ja es tornava a fer activitat al centre. Aquest dissabte es fa la festa d’inauguració per celebrar 18 anys al barri de la Sagrada Família i l’estrena de les noves instal·lacions. A partir de les 10 hi haurà visites guiades; a les 12.30 h hi haurà actes de cultura popular, i a les 13 h, l’acte institucional i un pica-pica solidari amb Can Roger, a un euro el tiquet.