En forma de petites larves negres, quan són petits, o amb les ales blanques i tigrades, quan són adults, el tigre del plàtan torna a ser present en diversos carrers del Poblenou. Alguns plataners no en tenen, però d'altres n'estan plens. Els veïns ja els han començat a detectar, sobretot a les cases o les terrasses dels bars que són a tocar dels arbres afectats. L'Ajuntament admet que ha rebut alguns avisos per molèsties però, per ara, descarta que es tracti d'una plaga. El consistori va aplicar un pla de fumigació preventiva el mes de juliol amb productes biològics, en substitució dels pesticides més agressius. Per minimitzar les plagues, l'ajuntament s'ha fixat l'objectiu de reduir a la meitat la població de plàtans a la ciutat i restringir-los només a les grans avingudes o passejos. Actualment els plataners són aproximadament el 30% dels arbres que hi ha a la ciutat.

El consistori va aplicar una fumigació preventiva al juliol, amb productes biològics, per controlar les possibles plagues que proliferen amb la calor de l’estiu. Però la població del tigre del plàtan ha tornat a créixer, i aquest mes de setembre se’n poden veure larves joves i exemplars adults en molts dels plataners de la ciutat. En d’altres no n’hi ha, però alguns veïns i bars que es troben a prop dels plataners s’han queixat que els entren a casa o se’ls enganxen a la roba estesa.

Reduir la població de plataners

L’Ajuntament va anunciar el 2014 el seu compromís per reduir el nombre d’exemplars de plataners a la ciutat, un cop constatat que és un dels arbres on alguns insectes s’estableixen per criar i hivernar. La intenció és restringir-ne la presència només a grans avingudes o passejos. Actualment un de cada tres arbres a Barcelona és un plataner.