Segons la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela, membres de l’empresa Desokupa van visitar en diverses ocasions Can Dimoni amenaçant els inquilins de desallotjar-los. I assegura que el 14 d’abril, mentre els ocupants de l’immoble no hi eren, els responsables de Desokupa van entrar-hi i “van deixar el pis fet una ruïna”, segons explica Escorihuela. Afegeix que els inquilins en van haver de marxar perquè a l’habitatge no s’hi podia viure. La directora denuncia que els responsables d’aquesta empresa “són persones corpulentes i intimidatòries. De tot, menys amables”.

Per això l’Observatori DESC ha presentat una querella criminal contra el gerent i cap de Desokupa, Daniel Esteve Martínez, i contra els membres que van participar en el desallotjament de Can Dimoni. Els acusa d’un delicte de violació del domicili, de coaccions i d’amenaces. A més, també ha denunciat la immobiliària Norvet Negotial SL, propietària de Can Dimoni, per haver contractat els serveis de Desokupa.

Segons la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela, “cal intentar aturar aquestes pràctiques que vulneren els drets humans”. A més, alerta que amb l’increment de la compra d’habitatge per invertir, els casos de desnonaments de pisos buits augmentaran, i que això “pot ser un negoci” per a empreses com Desokupa, que, segons diu, actuen sense ordre judicial.

Un altre cas al Raval

A banda del desallotjament de Can Dimoni, Desokupa també ha actuat en un altre cas. Va ser el 25 d’agost en un habitatge del carrer de la Cera, 15, al barri del Raval. Segons explica l’Assemblea del Raval en el seu blog, hi van anar “sis matons, forçuts, rapats, tatuats, mig uniformats de negre, amb logotips  de STS Seguridad o Securitas a l’uniforme”. En aquest cas, però, la mobilització veïnal va forçar que el desnonament s’aturés.

Què és Desokupa?

Desokupa es defineix a la seva pàgina web com una empresa especialitzada en el desallotjament de pisos i habitatges il·legals. Asseguren que la seva actuació està “basada en la intermediació ràpida i amistosa amb els ocupants del pis apropiat” i que “sempre actuen assessorats legalment pel seu equip jurídic”.