L’acció arriba després que el dia 1 de setembre una dona patís una caiguda en baixar d’un autobús de la Línia 45, a la mateixa via Laietana. L’afectada, la Carmen Rius, assegura que la rampa estava massa inclinada perquè “el conductor no va utilitzar el sistema d’inclinació hidràulica” del vehicle. A conseqüència de la caiguda, la Carmen va necessitar punts de sutura al llavi inferior i té una forta contusió en un ull.

Aquest ha estat el detonant de la protesta, tot i que els afectats asseguren que accidents com aquest n’hi ha més d’un i que molts tenen por d’utilitzar aquest transport públic. Ho han volgut explicar als conductors i passatgers dels autobusos municipals, així com als vianants que passaven per la via Laietana.

L’acció, que ha acabat aturant fins a tres autobusos municipals, ha viscut moments de tensió quan dues de les manifestants han pujat a un autobús de la Línia 45 amb la voluntat d’informar els passatgers i tenir aturat el bus uns minuts. El conductor, però, ha tancat les portes i no les ha tornat a obrir fins gairebé mitja hora després i a instàncies d’una altra persona de TMB.

També hi ha hagut alguna picabaralla amb vianants que es queixaven que no els deixessin passar per aquell tram de la vorera i que, en alguns casos, han intercanviat retrets amb els manifestants, que els reclamaven comprensió i solidaritat.

Finalment, la concentració s’ha trasllat a la plaça de Sant Jaume, on, amb cants i proclames, els manifestants han estat reclamant parlar amb l’alcaldessa per demanar-li un transport públic segur. Els ha acabat atenent, a peu de plaça, la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal.