LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "En cap moment s'ha plantejat aquesta provisionalitat de les escoles. Una cosa és posar èmfasi en la qualitat d'aquests mòduls, és a dir, que hi ha ha hagut un salt qualitatiu en com estan construits, però això no vol dir que hagin de ser permanents." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ada Colau està més pendent de tancar els CIEs que no pas d'obrir noves escoles i aquells centres educatius compromesos des de fa quasi una dècada."

Les declaracions de Laia Ortiz arriben després que la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, en què participa l’Ajuntament i la Generalitat, Mercè Massa, afirmés que els nous barracons són construccions amb característiques per ser definitives. La tinenta d’alcalde de Drets Socials ha afirmat que en cap moment s’ha plantejat el debat sobre si els mòduls han de ser definitius o no. “Una cosa és posar èmfasi en la qualitat d’aquests mòduls, que hi ha ha hagut un salt qualitatiu, però això no vol dir que hagin de ser permanents”, ha afirmat Ortiz, que ha dit que l’administració treballa per aconseguir “equipaments dignes”.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials també ha plantejat l’opció que, si en algun cas en concret la comunitat educativa d’alguna escola decidís que els interessa preservar els mòduls, es podria estudiar, però sempre amb tots els actors implicats i que el procés seria llarg.

Fernández Díaz suspèn Colau per l’inici de curs

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha posat un “suspens” al govern d’Ada Colau per l’inici del curs escolar. “No hi ha nous centres, amplien la xarxa de barracons i la demanda no atesa a les escoles bressol ronda el 40 per cent”, ha sentenciat. Fernández Díaz ha criticat que es plantegi una “voluntat de permanència” dels barracons i ha assegurat que el pla d’equipaments escolars 2008-2011 “té un grau d’execució de quasi zero”.