Bullen els preparatius de la 34a edició de la Setmana del Llibre en Català. Els operaris treballen a fons per posar a punt els més de quatre quilòmetres de lleixes plenes de llibres que, a partir de divendres i fins a la Diada, seran els grans protagonistes de l'esdeveniment. També s'hi han instal•lat els sostres que recreen la teulada del Mercat de Santa Caterina. Enguany hi haurà 150 expositors que es distribuiran en 1.550 mestres quadrats a l'avinguda de la Catedral amb un total de 254 activitats programades. El 90 % del sector hi està representat i, per tant, el marge per créixer és curt. Ara l'objectiu és obrir la setmana internacionalment i fer-ho ampliant els espais de la ciutat. JOAN SALA president de la Setmana del Llibre en Català També positives són les dades que avui hem conegut sobre el mercat del llibre en català, que creix en edició i facturació. "Durant el 2015 va augmentar el nombre de llibres editats en català amb un total d'11.000 títols, que suposen el 14 % dels llibres editats a tot l'estat espanyol. Això, a més, es va traduir en el segon any consecutiu a l'alça pel que fa a la facturació amb un total de 230 milions d'euros." La nota negativa és la lectura entre infants i joves, que cau per segon any. MONTSE AYATS presidenta Associació d'Editors en LLengua Catalana També destaca l'alentiment de les vendes del llibre electrònic, que suposen un 5 % del total.

La 34a edició de la Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 2 a l’11 de setembre, gaudeix de bona salut i així ho demostren les dades creixents de l’esdeveniment. El nombre d’expositors és un 28 % més elevat que el de l’any passat, amb un total de 150 entre segells editorials, llibreries i institucions. Aquests s’ubicaran en 1.550 metres quadrats distribuïts en quatre quilòmetres de lleixes.

Els nous dissenys de les casetes on hi haurà les editorials i llibreries permetrà, segons l’organització, gestionar millor aquest volum d’expositors. A més, estan preparats per la possibilitat de xàfecs, en cas que n’hi hagi, i els vianants podran circular de forma més còmoda.

En total hi haurà 254 activitats, de les quals 189 estan destinades al públic adult i 65 a l’infantil. Amb relació als itineraris tradicionals per a redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors, aquest any en destaca la incorporació d’un itinerari amb autobús.

Es preveu que 170 autors passaran per les diferents casetes dels expositors per signar els seus llibres i es presentaran les novetats editorials de la tardor. La traductora Anna Casassas serà guardonada amb el Premi Trajectòria per premiar la divulgació que ha fet amb la divulgació de la cultura catalana. El guardó és obra de Jaume Plensa i l’acte de lliurament serà el dimecres, 7 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre.

Bona salut del mercat del llibre en català

També positives són les dades sobre el mercat del llibre en català el darrer any en el qual va créixer l’edició i facturació del sector a Catalunya. Durant el 2015 va augmentar el nombre de llibres editats en català amb un total d’11.000 títols, que suposen el 14 % dels llibres editats a tot l’estat espanyol. Això, a més, es va traduir en el segon any consecutiu a l’alça pel que fa a la facturació amb un total de 230 milions d’euros. La dada negativa és la lectura entre infants i joves que cau per segon any.

També destaca l’alentiment de les vendes del llibre electrònic que suposen un 5 % del total. Això sí, a causa de la pirateria els usuaris només paguen un 20 % dels llibres que es descarreguen.