Segons han explicat els treballadors d’El Born CCM, aquesta tarda un turista ha desat la seva maleta a la consigna de l’equipament perquè se la guardessin fins demà. L’han advertit que això no era possible, que l’havia de recollir abans de l’hora de tancament, les 20 h. Ell s’ha entestat a deixar allà la maleta, fessin el que fessin amb ella, i ha marxat deixant-los anotat el número del seu passaport.

Davant d’aquesta actitud, el servei de seguretat d’El Born CCM ha avisat als Mossos d’Esquadra, que han desallotjat el centre abans d’hora i han precintat tota la plaça Comercial amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana. El perímetre de seguretat ha obligat a desallotjar també les terrasses dels bars de la plaça. Un cop els especialistes han pogut comprovar que no hi havia explosius a la maleta, la plaça ha estat desprecintada, passades les 21 h.

Els treballadors d’El Born han pogut marxar i les terrasses de la plaça han anat recuperant la normalitat. Amb motiu de  l’alerta, s’ha cancel·lat el concert del Trio Pedrell que havia de començar a les 20 h a l’auditori en el marc de la programació Born de Nit del festival Mas i Mas.