Durant aquestes setmanes d’IBStage, més de 100 alumnes d’entre 14 i 21 anys han après de ballarins en actiu i professionals de renom. L’experiència ha estat molt profitosa. Pablo González, per exemple, és un dels joves que hi ha participat. A l’inici del curs assegurava que mai no havia pogut aixecar una ballarina en una coreografia i que era un dels seus objectius. A poques hores del primer espectacle al Liceu, explica orgullós que finalment ho ha aconseguit: “Em va costar, vaig haver de provar amb diverses noies fins que al final ho vaig fer, estic molt content amb mi mateix”, explica l’alumne, provinent de Múrcia.

A banda de practicar durant hores per millorar la tècnica, aquesta estada intensiva de ballet posa en contacte les joves promeses amb ballarins en actiu. De fet, grans estrelles del ballet d’arreu del món ballaran amb els alumnes a les gales del Liceu. L’objectiu és obrir-los les portes a la vessant professional de la dansa. I en ocasions, tot l’esforç dóna fruits. L’alumne nord-americà Jarod Curley ja ha participat dos anys al curs, i enguany ha aconseguit el seu primer contracte laboral a Nova York, on començarà a treballar al setembre.

Són algunes de les bones notícies que ha deixat la quarta edició del curs IBStage a Barcelona, una cita que els organitzadors ja creuen que està consolidat.