Cançons llatinoamericanes, amb un toc de jazz i amb la veu de la cantant cubana Lucrecia. Aquesta és la proposta musical que va acollir l'Auditori del Born Centre de Cultura i Memòria. I va venir ben acompanyada. Ramón Valle és un dels pianistes cubans més reconeguts actualment i Nil Fischer un percussionista d'èxit provinent d'Alemanya. Junts van començar a gestar aquest projecte a Holanda, fins a fer-lo realitat. L'espectacle s'anomena América como te adoro, i el repertori està compost de cançons conegudes que han marcat la seva vida. Un exemple, el bolero 'Dos gardenias' de la compositora Isolina Carrillo, professora de cant de Lucrecia. LUCRECIA, cantant "Sobretodo son canciones de amor. De amor de pareja, de dejarte ir, amor apasionado y un poco de son cubano porque sino no somos nada." Aquest concert es va poder veure l'any passat al Jamboree i ara forma part de la programació del Mas i Mas Festival. LUCRECIA, cantant "Me encanta Barcelona. Cuando actúo aquí me pongo mis mejores galas, quiero estar perfecta... He crecido aquí y respeto mucho al público, que sé que espera calidad." És una proposta que busca la proximitat amb el públic per crear un ambient íntim. I ho aconsegueix. Volen que els ritmes llatinoamericans arribin a més indrets de l'Estat i ja estan preparant més concerts per a finals d'any.

Els ritmes llatins han arribat a El Born Centre de Cultura i Memòria a través de la veu de Lucrecia. No hi ha anat sola: Ramón Valle l’ha acompanyada amb el piano. Ell és un dels músics cubans més prestigiosos a escala mundial i té molt bona relació amb Barcelona, ja que aquí va gravar els primers discos. També participa en el projecte l’alemany Nil Fischer, un dels percussionistes amb més èxit actualment.

Els tres coincidien a Holanda sovint i van començar a gestar aquest espectacle que han anomenat América, cómo te adoro. Van dissenyar un repertori basat en cançons conegudes, però a l’hora significatives a la seva vida. Sobretot parlen d’amor i s’acompanyen de ritmes llatins amb un de jazz. Tot i que el format és íntim i de proximitat, també hi ha moments més alegres per ballar i perquè el públic hi participi.

Aquest espectacle, de moment, només s’ha pogut veure a Barcelona. L’any passat van actuar al Jamboree i ara formen part de la programació de Mas i Mas Festival. N’és la catorzena edició i fins al 4 de setembre ofereix una agenda amb més de 90 propostes musicals d’artistes locals i internacionals.