Els veïns han portat les queixes per la degradació dels entorns de la plaça de Salvador Seguí davant la síndica de greuges. Aquest dimecres van denunciar a Maria Assumpció Vilà que darrerament es tornen a veure toxicòmans que consumeixen droga al carrer i que hi abandonen les xeringues.

L’Associació de Veïns de l’Illa Robador atribueix l’empitjorament de la situació a la reducció de l’horari de la sala de venipunció Baluard. A principis d’agost i en resposta a les queixes veïnals, l’Ajuntament va anunciar que ampliaria el servei del centre però aquesta mateixa setmana els veïns han afirmat que la mesura no ha donat resultats.

La queixa també recull altres denúncies relacionades amb la prostitució i l’incivisme, com sorolls nocturns i brutícia. Els veïns critiquen que l’actuació policial és poc eficaç i afegeixen que la presència d’agents a les nits és escassa.

La síndica ha obert una investigació per conèixer l’actuació de la Guàrdia Urbana a l’Illa Robador entre l’agost de 2015 i l’agost de 2016. També demanarà al consistori si s’ha detectat un increment de xeringues recollides i quines modificacions horàries s’han fet a la Sala Baluard.