Un dels membres de la UGT explicava aquest matí a una turista grega la situació en què es troben els treballadors que els atenen durant la seva estada a la ciutat, diuen que fan la seva feina en condicions laborals precàries. Durant tot el matí han repartit fulletons informatius als visitants, que els agafen, i alguns d'ells asseguren que la situació no els ve de nou i que també tenen aquesta problemàtica al seu país. "La gent hauria de pensar en aquesta problemàtica perquè malauradament això passa a tot Europa cada dia, hauríem de fer-hi alguna cosa." Segons el sindicat, es produeixen incompliments en matèria laboral i de seguretat social al sector de l'hostaleria i el turisme. CAMIL ROS, secretari general de la UGT de Catalunya "A la gent que ve de turisme a Catalunya i Barcelona dir-los que, per desgràcia, quan una persona els serveix una beguda o la persona que els fa una habitació, si han estat una setmana o uns dies aquí a Barcelona, probablement el que han pagat serà el salari d'un mes d'aquella persona. Per tant, és una injustícia clara." Els membres de la UGT han detallat que les empreses de serveis integrals, antigues ETTs, que contracten personal per a bars i restaurants, entre d'altres, paguen als treballadors entre un 30 i un 40 % menys del que marca el conveni. El que demanen és que Inspecció de Treball hi actuï.

L’acció que ha impulsat la UGT de Catalunya a la Rambla ha consistit en el repartiment de fulletons en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) en què s’informa els turistes que visiten la ciutat de la precarietat que viuen aquells que treballen en el sector de l’hostaleria i el turisme.

Des del sindicat asseguren que és un sector “cabdal” en l’economia del país però “són nombrosos els incompliments en matèria laboral i de seguretat social que es donen”. Segons diuen, una de les causes que ho afavoreixen són les empreses multiserveis (EMS), també anomenades empreses de serveis integrals, que ofereixen la prestació de serveis auxiliars (neteja, seguretat, manteniment, hostaleria o transport) a altres empreses. Les EMS tenen convenis propis d’empresa i la UGT afirma que són condicions força pitjors a les que regulen els convenis del sector.