Fa un any que a l'Oscar Muñoz se li va detectar un tumor maligne al gluti. Estava situat en un dels músculs imprescindibles per poder moure bé la cama i, si se li hagués extirpat i prou, tal com s'havia fet fins ara en casos com aquest, el pacient hauria quedat coix. Segons els metges hauria hagut de necessitar un bastó o crosses per caminar. Un any després, però, l'Òscar camina i es mou amb normalitat gràcies a una tècnica pionera a l'estat. El que se li va fer és extreure el múscul afectat pel tumor i substituir-lo per un múscul de l'esquena que pot fer la mateixa funció: el dorsal ample. Van ser vuit hores d'operació amb sis cirurgians participant-hi. Ara, un any després de l'operació, i després de fer radioteràpia i rehabilitació, el pacient està lliure de càncer i camina sense ajuda.

Els metges van detectar un tumor maligne en el gluti mitjà d’Òscar Muñoz, en un dels músculs necessaris per garantir el moviment de la cama. Fins llavors, l’únic tractament possible era una operació per extirpar el múscul però que comportava pèrdua de mobilitat per al pacient, que necessitaria un bastó o crosses.

En lloc d’això, es va realitzar una intervenció pionera a l’estat i que només s’ha realitzat un altre cop al món. L’operació va durar vuit hores i va consistir a extreure el múscul afectat pel tumor i substituir-lo pel múscul dorsal ample de l’esquena, que pot realitzar la mateixa funció sense afectar el pacient. Hi van participar un total de nou professionals, sis dels quals eren cirurgians.

Després de l’operació, l’Òscar va realitzar sessions de radioteràpia i de rehabilitació. Ara, un any després de la intervenció, pot caminar sense ajuda i apunta que el pròxim repte és reaprendre a córrer.