L'Aura vivia en una protectora d'animals de Lleida i la van traslladar a Barcelona perquè allà hi passava molt fred i tremolava constantment. La Maria Lluïsa la va adoptar fa un any i mig, quan la gosseta tenia set mesos. A casa seva defensen fermament adoptar mascotes abans que comprar-les. MARIA LLUÏSA BALAGUERÓ "La meva filla és voluntària de la protectora d'animals del Tibidabo i es va enamorar de la gossa. En dos dies ja la teníem amb nosaltres. Es mereixen tenir una família ells que són els més fidels del món." Cada any a Barcelona es troben uns 2.000 animals de companyia abandonats i per això l'estratègia de l'Ajuntament és promoure'n l'adopció. En el primer semestre de 2016 s'han adoptat 587 gats i gossos, 54 més que l'any anterior. Sobretot han crescut els felins, que ja superen les 200 adopcions. Però l'abandonament d'animals encara és elevat. JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Les dades ens demostren que a l'estiu pot haver-hi més riscos. Per exemple, comprar un animal per internet, no anar a les botigues autoritzades, el cost que té aquest animal." L'Ajuntament ha fet millores per dignificar el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia, ubicat a la carretera de l'Arrabassada, però la intenció és traslladar-lo. Els tràmits administratius per construir un nou espai a Montcada i Reixac, al costat del cementiri de Collserola, ja han finalitzat. Es preveu iniciar les obres el 2018.

Tot i la crescuda en el nombre d’adopcions, els animals que entren al Centre d’Acolliment gairebé dupliquen els que n’acaben sortint. Durant el primer semestre d’aquest any han arribat 906 animals: 572 gossos i 334 gats. En total, l’any 2015 el CAACB va rebre 2.175 animals abandonats. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, alerta que l’estiu és una època de risc pel que fa als abandonaments.

El creixement en les xifres d’animals adoptats recau principalment en els gats, que han passat dels 183 de l’inici de 2015 als 224 actuals. En gossos, s’ha passat de 350 a 363.

L’adopció d’animals és l’opció preferent defensada per l’Ajuntament a l’hora de tenir una nova mascota. Per conscienciar sobre aquesta opció, s’organitzen activitats com la desfilada d’animals de la Festa Major de Gràcia de fa uns dies.

El Centre d’Acolliment d’Animals de Companyia de Barcelona, actualment a la carretera de l’Arrabassada, ha de ser traslladat a uns terrenys de 90.000 m² de Montcada i Reixac. El conveni es va signar durant el mandat de Xavier Trias i, segons Janet Sanz,els tràmits administratius i urbanístics ja s’han acabat. Per tant, el proper pas serà redactar el projecte constructiu i començar les obres el 2018.