El clar vencedor d’aquesta edició del Concurs de Carrers Guarnits de les festes de Gràcia ha estat l’aigua. Es tracta d’un motiu que molts carrers han coincidit en triar i que, casualment, ha esdevingut la imatge dels tres primers classificats.

En primera posició, el jurat ha premiat el carrer de la Fraternitat de Baix, amb 318 punts. Un carrer que ha mostrat les entranyes del mar, amb un sostre que emula l’aigua i els animals aquàtics, i uns laterals que ensenyen de ben a prop com són les roques de sota el mar, amb les algues que els caracteritzen. Es titula ‘La mar salada’ i els veïns han obtingut un premi consistent en un trofeu, un diploma, 30 entrades per al parc aquàtic Illa Fantasia i 35 entrades per anar a espectacles culturals.

Només un punt per sota, amb 317, el jurat ha donat el segon premi al carrer de Joan Blanques de Baix de Tot. En aquest cas l’aigua també predomina, però queda en un segon pla perquè el motiu principal és un poble pescador. Els veïns d’aquest carrer s’han endut, un trofeu, un diploma i 30 entrades per a Illa Fantasia.

El tercer classificat ha estat el carrer de Tordera. Més allunat dels dos primers en la quantitat de punts (n’ha obtingut 301), no s’ha allunyat pas en la temàtica dels decorats ni en la proximitat amb el primer vencedor. Els veïns de Tordera han decorat el seu carrer acordant el motiu amb Fraternitat de Baix; per tant, la ‘La mar salada’ de la primera posició també ha estat la guanyadora del tercer premi. En aquest cas, el premi ha consistit en el mateix que els segons classificats.

Més enllà dels tres primers

El vencedor de l’any passat, Verdi (263 punts), ha quedat en una tímida setena posició, tot i que els veïns del carrer ho han celebrat amb el mateix entusiasme que fa un any. Només una posició per sota —la número vuit i amb 262 punts—, s’ha situat el carrer de la Fraternitat de Dalt, que ha entrat al concurs després de dos anys sense fer-ho. En pujar a rebre el diploma a l’escenari, els veïns del carrer han cantat el tema principal de la sèrie ‘Joc de trons’, en la qual han inspirat la decoració.

L’altre indret de Gràcia que ha participat al concurs d’enguany després de no fer-ho les anteriors edicions, la plaça del Poble Romaní, ha encetat el llistat de premis per la cua. Ha obtingut 175 punts, només tres menys que el dinovè classificat, el carrer de Ciudad Real. L’altra anècdota del Concurs de Carrers Guarnits l’han protagonitzada els veïns del carrer del Progrés (282 punts), que s’han mostrat disconformes amb la cinquena posició que el jurat els ha atorgat; mentre alguns veïns recollien el premi, d’altres han cridat “trampa, trampa”.

A banda de la categoria general, el lliurament de premis també ha decidit els millors balcons, els millors sostres i el carrer més dolç, entre d’altres.