Un dels més reconeguts saxofonistes en l'actualitat, va aprendre a tocar el saxo una mica per casualitat. David Sánchez, saxofonista: "Mi intención era en realidad cursar batería, pero desafortunadamente, pasé todos los exámenes pero la matrícula estaba llena en cuestión de percusión y batería. Entonces, tuve que escoger otro instrumento y escogí el saxofón." Així és com va cursar els primers dos anys amb la intenció de canviar a la bateria després, però els LP de Miles Davis o Billie Holiday el van fer canviar d'opinió. David Sánchez, saxofonista "Verdaderamente fue el jazz el que me hizo quedarme en mi instrumento, si no yo me habría cambiado." David Sánchez va cancel·lar inesperadament l'actuació programada aquí mateix, al Jamboree, l'any passat. Aquest any ha tornat amb un projecte nou, 'Carib!', que s'ha convertit convertit en un dels reclams més esperats del festival San Miguel Mas i Mas. David Sánchez, saxofonista "Me inspiré en la música, en la de Puerto Rico y en la de Haití y de eso se trata básicamente este proyecto." Al novembre publicarà un disc amb aquestes melodies, però el projecte continuarà, ja que vol fer més volums inspirats en tots els països caribenys.

Amb el temps, s’ha convertit en un referent de la música jazz amb una llarga trajectòria que l’ha portat a tocar als escenaris de tot el món i a guanyar, fins i tot, un premi Grammy l’any 2005.

L’any passat va haver de cancel·lar la gira per problemes familiars, però aquest any ha tornat amb força, i presenta el projecte anomenat ‘Carib!’, que s’inspira en les músiques tradicionals d’Haití i el seu Puerto Rico natal.