La festa que ha començat aquest divendres s’allargarà fins al 16 d’agost. Aquest any se celebraran dues dates molt especials. El Roc i la Laia, els gegants vells de la plaça Nova, fan 110 anys, i són els més antics de la ciutat. L’altra entitat que està de celebració són  el grup de tabalers Percúdium, que fan 20 anys. Aquests últims celebraran el seu aniversari fent una cercavila el 14 d’agost a partir de les 16 hores que recorrerà el barri Gòtic i en què participaran els grups de percussió: Kabum i Kukumkú.

Aquestes festes tenen un seguit d’elements singulars: com són la 41a edició del concurs de la cucanya centenària de la plaça Nova, que té la peculiaritat de ser horitzontal o els panellets de Sant Roc, una barreja entre el polvoró de Nadal i una pasta de te, que només es poden provar durant aquestes dates.

El dia fort de la festa serà el 16 d’agost, que començarà amb una gran traca despertada que anirà acompanyada del seguici tradicional de Sant Roc. A dos quarts d’onze serà el torn de la solemne missa cantada amb la posterior col·locació de la bandera verda de la comissió. A un quart d’una, es farà l’ofrena floral a la imatge de Sant Roc de la plaça Nova i el gos de color blau cel, un acte que es va recuperar l’any passat. Tot seguit començarà el Ball del Centenari dels Gegants de la plaça Nova. La festivitat acabarà amb el tradicional correfoc i el posterior castell de focs.

Aquest any a les festes s’hi ha organitzat un concurs d’Instagram que durarà fins al 16 d’agost. Per participar-hi heu d’utilitzar l’etiqueta #427fmsantroc. Hi haurà tres fotos guanyadores que aconseguiran el Lot de Sant Roc com a premi. Totes les regles del concurs les podreu trobar aquí.