Aquest estiu, el Consorci d’Educació de Barcelona invertirà 7,2 milions d’euros en reformes i millores als centres educatius de la ciutat. D’aquesta xifra, 2 milions els aportarà el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els 5,2 milions restants, l’Ajuntament.

En total es faran 48 actuacions a 47 centres barcelonins durant les vacances estivals. Les reformes es divideixen entre obres de gran abast, com la rehabilitació de les façanes i les cobertes que farà l’Escola la Pau (a Sant Martí), i les obres de petites millores. En aquest segon apartat s’hi recullen les actuacions de petita envergadura, com l’adequació del lavabo dels alumnes de P3 a l’Escola Poeta Foix (a Sarrià – Sant Gervasi).

Entre els objectius prioritaris, a banda d’arranjar desperfectes que s’han anat generant al llarg de l’any escolar, hi ha vetllar per l’obertura dels centres als barris més enllà dels horaris lectius. També prenen important rellevància les obres per incorporar les TIC (les tecnologies de la informació i la comunicació) a les aules: dels 47 centres, cinc les incorporaran aquest estiu.

També s’instal·laran estructures modulars a tres escoles (Entença, la Sagrera i la Llacuna) i a un institut (el Maria Espinalt). En aquest darrer centre s’hi han instal·lat mòduls per acollir quatre aules a cadascuna de les dues plantes que té. A excepció de cinc dels 48 treballs que s’executaran a la ciutat, està previst que la majoria finalitzin la primera setmana de setembre, just abans de començar el curs 2016-2017.