Aquest matí de dimarts el conflicte s’ha agreujat a la comissaria de Muntaner quan a les 9 h els funcionaris han anunciat que avui no s’agafaria a ningú sense cita prèvia. Al carrer hi havia una cua d’unes 200 persones esperant, que en saber la notícia s’han indignat i escridassat els agents que estaven a la porta. Alguns havien passat tota la nit allà. Els primers de la cua havien arribat a les nou de la nit del dia anterior, feia 12 hores que s’esperaven i finalment no havia servit per res. Però no eren els únics que havien passat la nit allà, a les quatre de la matinada hi havia 16 persones.

Des de la Policia Nacional asseguren que la situació que s’han trobat avui els ciutadans és una excepció i que ha estat a causa d’una baixa sense avís previ. Esperen que demà torni a funcionar amb normalitat i que, segons la feina programada, durant el dia puguin agafar persones sense cita prèvia.

Comissions Obreres havia denunciat públicament fa uns dies que aquesta situació es repeteix a bona part de comissaries de l’estat espanyol. En un comunicat, el sindicat va responsabilitzar d’aquesta situació la “falta de planificació” per part de la Direcció General de Policia. Afirmen que aquesta situació es produeix perquè hi ha una plantilla molt reduïda i una mala gestió de personal i recursos. A més, asseguren que aquest estiu s’hi ha afegit la implantació del DNI-e 3.0, la no actualització els equips informàtics i l’externalització del servei de cita prèvia, entre altres factors.

Segons el sindicat, el pla de Direcció General de la Policia per reduir els temps d’espera va ser insuficient i les excuses aportades, com el mal funcionament del servei de cites 060 o la falta de previsió de la ciutadania a l’hora de renovar el DNI, no eren certes.

Un dels afectats pels problemes a l’hora de renovar els documents, Sergi Nin,  ha explicat a Barcelona FM la seva experiència.