Més de sis anys i mig després que en desaparegués el mercat, aquest solar recuperarà el seu ús habitual. En els propers mesos, començaran a construir-s'hi unes instal·lacions que acolliran 17 parades, un supermercat i un aparcament. Seran més de nou mil metres quadrats a l'interior dels quals subicaran també serveis que fins ara eren a la via pública com la càrrega i descàrrega i el tractament i dipòsit de residus. La reobertura està prevista per a 2018, unes obres en què l'Ajuntament invertirà 11 milions d'euros. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Mercats de petit format, però molt importants per dignificar la vida comercial, la vida econòmica i també la vida social, perquè al final els mercats fan aquesta tasca de taca d'oli, d'activitat econòmica, associativa i ciutadana que dignifica els nostres barris." Els paradistes, instal·lats des de 2009 en aquesta carpa provisional, confien que el trasllat serveixi per recuperar la vitalitat que asseguren que el mercat tenia anys enrere. Denuncien que han perdut clients i que diversos establiments han hagut de tancar. JAUME SÁNCHEZ, vicepresident de la Junta del Mercat del Bon Pastor "Si érem 20 paradistes, potser hi anirem 5. Hauran de buscar gent, nova gent, que vulgui invertir en el mercat per poder tirar endavant el mercat i treballar, que és el que volem tots!" "Yo vengo al mercado cada día y me parece fantástico que hagan mejorías para el barrio." "Hace tiempo ya que lo tenían que haber hecho, porque pienso que quizá la gente hubiera ido más para allí: está un poquito alejado y a la gente le cuesta." L'antic mercat estava ubicat en un punt més cèntric del barri. Recuperar-ne l'emplaçament, diuen, els permetrà guanyar visibilitat.

L’equipament tindrà 9.340 metres quadrats de superfície, distribuïts en diversos pisos: a la planta baixa hi haurà 17 parades i un supermercat; a l’altell, les oficines i instal·lacions del mercat; i a les dues plantes de soterrani, un aparcament, magatzems i un espai de logística. A l’interior, també s’hi ubicaran serveis que fins ara estaven a la via pública com la càrrega i descàrrega i el tractament i dipòsit de residus. Es preveu que els treballs finalitzin el 2018.

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, creu que inversions com aquesta demostren l’aposta del govern pels mercats i el comerç de proximitat. Considera, a més, que mercats “de petit format” com el del Bon Pastor són “molt importants per dignificar la vida comercial, la vida econòmica i també la vida social dels barris”.

Per la seva banda, els comerciants aplaudeixen el pas endavant i remarquen que, des que es va enderrocar l’antic edifici del mercat i van traslladar-se a la carpa provisional, el desembre de 2009, han perdut clients i han hagut de tancar diversos establiments, una situació de la qual ja havien alertat en diverses ocasions. L’antic mercat, expliquen, estava ubicat en un punt més cèntric del barri i ara confien que recuperar-ne l’emplaçament els permetrà guanyar visibilitat.