L’Ajuntament preveu requalificar aquest aparcament sense regular a la Vall d’Hebron que havia d’acollir uns equipaments per construir-hi pisos de protecció oficial. Els veïns s’hi oposen perquè, asseguren, hi ha altres prioritats, com un centre d’atenció primària o una residència per a gent gran, entre altres serveis. JOAQUIM CAMA, AV Vall d’Hebron “Aquest és l’últim solar que queda com a equipament pel barri, en el mateix moment que es facin habitatges dotacionals nosaltres ens quedem sense cap solar d’equipament.” Expliquen que ja hi ha uns habitatges dotacionals al costat d’aquest solar. Per això demanen al consistori que demostri que no n’hi havia cap altre de disponible en tot el districte d’Horta-Guinardó. També, si no podria construir-los en aquest altre descampat, just al davant i qualificat de zona verda. Així, diuen, minimitzarien l’impacte que tindrà l’edifici, que està previst que sigui de planta més vuit, en vistes dels pisos ja existents. L’Ajuntament defensa la necessitat tenir nous pisos protegits a la ciutat. A més, preveu incloure la construcció del CAP que reclamen des de fa anys els veïns en el projecte dels habitatges dotacionals. MERCEDES VIDAL, regidora d’Horta-Guinardó “Un ús combinat, no es farà una promoció únicament d’habitatge pública, precisament perquè atenem a aquesta necessitat d’equipaments.” Els veïns han presentat una sèrie d’al·legacions que esperen poder negociar amb el districte en un projecte que està previst que s’executi durant el mandat municipal següent.

La requalificació d’un solar de la Vall d’Hebron destinat a equipaments municipals per construir-hi habitatges de protecció oficial ha posat en alerta els veïns. L’ha aprovada inicialment el districte d’Horta-Guinardó i falta que la ratifiqui la Casa Gran, però ells no hi estan del tot d’acord. Asseguren que necessiten diversos serveis, com per exemple un centre d’atenció primària o una residència per a gent gran, i que aquest és l’últim terreny públic reservat per poder construir-los al barri.

Atenent aquestes demandes, l’Ajuntament ja ha inclòs la construcció d’un CAP als baixos de l’edifici en el projecte dels habitatges dotacionals que preveu dur a terme durant el mandat municipal següent al descampat, ubicat al número 37-43 de l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer. Els veïns, per la seva banda, han presentat un conjunt d’al·legacions que esperen poder negociar abans que el pla segueixi endavant.

Per exemple, demanen que es demostri que no hi ha cap altre solar on poder destinar els pisos de protecció oficial al districte d’Horta-Guinardó, ja que ja n’hi ha uns en uns terrenys a tocar del que proposa el consistori. També que es construeixin en un altre descampat, just al davant i amb qualificació de zona verda, per minimitzar l’impacte que pot tenir un edifici de nou plantes en els que ja hi ha construïts.