Són artistes i artesans de la Barceloneta. Es reuneixen cada quinze dies per tractar temes de l’associació que han creat recentment. JAIME GONZÁLEZ, associació d’Artistes i Artesans Planeta Barceloneta “Unificar cosas, criterios, colaboraciones, entre unos y otros, por decir algo, alguien le gusta mucho estar en la parte sonora, pues de ahí nos alimentamos unos de los otros.” La col•laboració entre aquests artistes és un fet habitual. Ara amb l’associació el que volen, a més de compartir coneixements, és aconseguir que es faci visible tota l’activitat artística i creativa de la Barceloneta. ILARIA SARTORI, associació d’Artistes i Artesans Planeta Barceloneta “Es una associació que està oberta a qualsevol artista o artesà que tingui un fort vincle amb el barri de la Barceloneta, preferiblement algú que hi resideixi i treballi i conegui la gent, el territori, els seus problemes, les seves necessitats i tingui ganes de col•laborar amb nosaltres.” L’associació d’Artistes i Artesans Planeta Barceloneta està ara ultimant les activitats que farà durant la Festa Major de la Barceloneta, que se celebrarà a finals de setembre.

La Barceloneta té des de fa poc una nova entitat. Es tracta del col·lectiu d’artistes i artesans de diferents disciplines Planeta Barceloneta. Tot i que de moment no tenen local propi, es reuneixen cada 15 dies per treballar temes conjuntament.

Aquesta col·laboració ja ha tingut els primers fruits: engegar la primera Fira d’Artistes i Artesans de la Barceloneta, que es va fer a la primavera. Ara treballen per muntar-ne una segona i concretar les activitats que tots els artistes faran durant la festa major, el setembre vinent.