Aquest mantell blau serà el sostre del carrer de Verdi del Mig. Simula unes ones. N'enganxen les parts perquè sigui una sola peça gegant. "Estic treballant amb l'assecador. És un assecador per decapar les protes, molt potent. Treballem amb la calor i va fent les formes que tu vols. Serveix per modelar el plàstic, donar-li una altra textura." Al seu costat, una altra veïna munta les figures. DOLORS MARTÍNEZ, membre de l'associació de Verdi del Mig "Estic fent el que es mes típic de qualsevol guarnit, que és empaperar una estructura que hem fet amb tela de galliner, que és el que dóna forma a les figures." Són algunes de les peces que guarniran el barri durant la Festa Major de Gràcia. Els membres de les associacions han sortit dels locals i avancen els muntatges a l'espai públic. Algunes de les feines impliquen tallar el carrer al trànsit. JOSEP MARIA CONTEL, responsable de comunicació de la Fundació Festa Major de Gràcia "La col·locació de filferros, posar llums, per aguantar el guarnit, cosa que afavoreix que tens el carrer tallat i pots anar amb escales amunt i avall." Un altre dels carres en què s'ha tancat la circulació és Fraternitat. Al tram de Dalt tenen un repte afegit: tornen a fer guarniments després d'uns anys de descans. ALBERT CAPEL, president de Fraternitat de Dalt "Farem 'Juego de tronos', fa dos anys que no fèiem festa major... per què tornar fent un guarnit senzill? Fem-ne un de complicat, un de gros i a veure què passa!" Les associacions ja surten al carrer, però moltes ja fa mesos que treballen. Ara mateix enllesteixen els guarniments, sobretot els més grans. Tenen temps fins al 15 d'agost, moment en què començarà la Festa Major de Gràcia.

Els guarniments que lluiran places i carrers de la Vila de Gràcia durant la festa major s’han començat a deixar veure aquest cap de setmana. Les comissions de festes aprofiten aquests dies per començar a provar estructures al carrer, fora dels locals on fa mesos que treballen per idear-los i dissenyar-los. Així, per exemple, hem pogut veure-hi estès a terra un mantell blau que serà el sostre sens dubte marí, perquè simula unes onades, del carrer de Verdi del Mig.

Enguany es guarniran una vintena de carrers per la Festa Major de Gràcia. Són dos més que l’any passat, ja que tornen a participar en el concurs la plaça del Poble Romaní i el carrer de la Fraternitat de Dalt. El president de la comissió d’aquest tram, Albert Capel, explica que, com que fa dos anys que no participaven en la festa major, enguany han decidit tornar-hi amb força i s’han atrevit a muntar un escenari de ‘Joc de trons’.

Aquesta és, doncs, la llista de carrers que es guarniran aquest any:

  • Carrer de Berga (entre Sant Marc i Cigne).
  • Travessia de Sant Antoni (entre Astúries i la plaça d’Anna Frank).
  • Carrer del Perill (entre Venus i Lluís Vives).
  • Carrer de la Providència (entre Massens i Alzina).
  • Carrer de la Fraternitat de Dalt (entre Tordera i Siracusa).
  • Carrer de la Fraternitat de Baix (entre Tordera i Josep Torres).
  • Carrer de Ciudad Real (entre Terol i Ramón i Cajal).
  • Carrer de Joan Blanques (entre Sant Lluís i Encarnació).
  • Carrer de Joan Blanques de baix de tot (entre Travessera i Ramón i Cajal).
  • Carrer de la Llibertat (entre Fraternitat i Torrent de l’Olla).
  • Carrer de Mozart (entre Goya i Jesús).
  • Carrer de Lluís Antúnez (entre la plaça i Gran de Gràcia).
  • Carrer del Progrés (entre Tordera i Llibertat).
  • Carrer de la Perla (entre Torrent de l’Olla i Verdi).
  • Carrer de Puigmartí (entre Milà i Fontanals i Torrijos).
  • Carrer de Tordera (entre Progrés i Fraternitat).
  • Carrer de Verdi (entre Providència i Robí).

Les places de la Vila de Gràcia, de Rovira i Trias i del Poble Romaní també es guarniran, tot i que els preparatius no comporten afectacions de trànsit. Als carrers anteriors, els veïns que treballen en els guarniments tallen intermitentment el trànsit aquest cap de setmana i el vinent. Serà a partir del 6 d’agost, quan tota la feina es traslladi definitivament a l’exterior, que els cotxes no podran tornar a circular-hi fins que acabi la festa.

La Festa Major de Gràcia començarà, com sempre, el 15 d’agost, que és festiu i enguany cau en dilluns. Els carrers tindran, doncs, un darrer cap de setmana per acabar de preparar-se per a la festa i enllestir del tot els guarniments que han preparat.