[liveblog]El juliol de l’any passat, el recinte fabril es va vendre a dues promotores immobiliàries que pretenen desallotjar l’espai per construir-hi nous habitatges. Per evitar-ho, l’Ajuntament està negociant una permuta amb els propietaris que garanteixi la supervivència de les entitats al recinte. El districte de Ciutat Vella va voler incloure Can Seixanta en la suspensió de llicències a les antigues cases-fàbrica del Raval, amb l’objectiu de preservar els edificis com a patrimoni catalogat, però els propietaris van presentar el certificat d’aprofitament dos dies abans que aquesta suspensió temporal fos aprovada per la Comissió de Govern municipal.

Les diferents entitats socials que ocupen els espais de l’antiga fàbrica lluiten per preservar les activitats i evitar que els desallotjin. Durant els darrers 30 anys, l’antic recinte fabril de Can Seixanta ha albergat diferents entitats i projectes socioculturals i artístics vinculats al barri. En l’actualitat, als baixos hi ha l’Associació per a la Promoció i la Inserció Professional (APIP), molt coneguda al Raval. Als pisos superiors es fa dansa experimental de la mà de La Poderosa, i també hi ha uns quants tallers d’artistes, des de ceramistes fins a fotògrafs o pintors. Una de les activitats amb més trajectòria a Can Seixanta són les classes de capoeira que hi duu a terme l’Associació de Capoeira Palmares-Barcelona.

Can Seixanta es troba ubicat als números 18, 20 i 22 del carrer de la Riereta, que sumen 60. Aquesta xifra dóna nom a l’espai des dels temps en què era un recinte fabril, conegut arreu de la ciutat pel seu desordre i amuntegament d’obrers i de mercaderies. És per això que a Barcelona es diu, quan un lloc està desendreçat, que “sembla Can Seixanta”.