El sindicat s’ha reunit aquest dilluns al punt neuràlgic del seu naixement, l’església de Sant Medir. Més enllà del fet simbòlic, CCOO ha utilitzat l’assemblea per convocar oficialment el congrés del sindicat, que tindrà lloc a finals de juny de 2017. Fins aleshores, Comissions Obreres obrirà un procés de renovació de les cúpules territorials que culminaran amb el congrés.

A banda de l’assemblea del matí, la celebració tindrà altres actes. Aquest dilluns a la tarda hi haurà un acte institucional que comptarà amb la participació d’Ada Colau; el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo; i un dels seus antecessors, Antonio Gutiérrez, que va estar present en aquella assemblea, a la qual van assistir 650 delegats d’arreu de l’estat.

Fernández Toxo, de fet, ha aprofitat l’assemblea commemorativa per exigir una regeneració política a l’Estat que permeti una reforma plurinacional de la Constitució. El secretari general també ha demanat “repensar el sindicat per poder connectar amb la gent jove i amb les dones”.