Va néixer a Lleida, però assegura que té molt trepitjat el districte perquè ha viscut la seva infància i joventut a Sarrià. Ara resideix a les Tres Torres. Daniel Mòdol, arquitecte urbanista de professió, va ser una aposta de Jaume Collboni i ara s'ha convertit en el nou regidor de Sarrià – Sant Gervasi. Tot i que la renda mitjana és aquí més alta que a la resta de la ciutat, Mòdol pensa que les necessitats socials i culturals són les mateixes. DANIEL MÒDOL, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi “No estem d'acord en la inversió prevista per al districte perquè és la més baixa, en set i vuit vegades menys que a altres districtes de la ciutat.” Per això, Mòdol explica que vol renegociar el finançament atorgat al districte. Comenta que la biblioteca de Sarrià i la rehabilitació del Mercat de Vallvidrera seran els primers projectes a executar-se. També queda pendent la rehabilitació de les casetes de l'Hort de la Vila, on segons ell més que una ocupació s'ha fet una acció reivindicativa. DANIEL MÒDOL, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi “El pas que hem fet ha estat convocar els joves i dir-los: tot això que estàveu fent s'ha de parar. Per un motiu: perquè encarreguem un projecte de rehabilitació integral de l'edifici, perquè tenim un informe que diu que no es pot utilitzar si no es fa una rehabilitació.” Una altra de les patates calentes és la llicència per a la construcció d'una benzinera al carrer d'Eduardo Conde. Mòdol explica que tot i les seves reticències, com a polític, no pot aturar el projecte. DANIEL MÒDOL, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi “Un únic carril de sentit de circulació, una incorporació a una benzinera on només hi ha una vorera de metre i escaig. I és camí escolar. A mi, personalment, això em faria dir que no es pot fer una benzinera. Si es tècnic diuen que sí que es pot fer, jo el que he de fer és vetllar perquè hi hagin totes les mesures que garanteixin la seguretat.” Tot i que Daniel Mòdol no tenia intenció de dedicar-se a la política professionalment, després d'unes setmanes com a regidor, assegura que ho recomanaria a tothom.

A Gerardo Pisarello, l’anterior regidor de Sarrià – Sant Gervasi, alguns veïns i grups polítics de l’oposició l’acusaven de no trepitjar quasi mai el districte. Des de fa unes setmanes, Daniel Mòdol (PSC) ocupa aquest seient i assegura que a ell no li podran dir el mateix. Tot i que va néixer a Lleida (1972), viu a Barcelona des que tenia quatre anys: primer al carrer d’Aragó, i després a Sarrià, on els seus pares van comprar un pis. Aquí ha viscut la infantesa i la joventut i ara resideix a les Tres Torres amb la seva dona i els seus fills.

Arquitecte urbanista, Daniel Mòdol és professor de l’escola d’Arquitectura al Departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica. Assegura que volia participar activament de la política, però no tenia intenció de dedicar-s’hi professionalment fins que Jaume Collboni li va proposar entrar el seu equip just abans de les eleccions municipals. Volia que fos el responsable d’engegar el que el Partit Socialista va anomenar “un urbanisme social”. Tot i que no tenia intenció de dedicar-se a la política professionalment, després d’unes setmanes com a regidor, assegura que ho recomanaria a tothom.

Des que ha arribat a la regidoria, ara fa poc més d’un mes, està “obsessionat” amb renegociar amb l’Ajuntament de Barcelona la inversió prevista al districte, perquè pensa que hi ha un “greuge històric”. “Tot i que la renda mitjana és aquí més alta que a la resta de la ciutat, les necessitats socials i culturals són les mateixes. La inversió al districte és set o vuit vegades més baixa que en altres districtes de la ciutat. Negociar i renegociar és una batalla que donarem”, remarca Mòdol.

Cinc projectes sobre la taula

El nou regidor del districte assegura que la biblioteca de Sarrià i la rehabilitació del Mercat de Vallvidrera seran probablement els primers projectes a dur-se a terme perquè són els que estan més avançats i per als quals ja hi ha finançament previst.

La rehabilitació de les casetes de l’Hort de la Vila –una d’elles convertida en ateneu cultural per Esberla, l’Assemblea de Joves de Sarrià– és un dels conflictes que té a sobre. Mòdol no vol etiquetar els joves com uns ocupes. “No ho considero una ocupació, perquè és una forma de reivindicar”. L’Assemblea de Joves assegura que ha estat treballant per condicionar l’espai “sota la supervisió d’arquitectes i amb un pla d’acció que és a les mans de l’Ajuntament”. El regidor creu, però, que les coses s’han de fer d’una altra manera. Per això, explica que s’han reunit amb el col·lectiu i que s’encarregarà un projecte de rehabilitació integral de l’edifici.

L’Assemblea de Joves de Sarrià li ha demanat que sigui la cooperativa d’arquitectes La Colamb qui han treballat fins ara a la caseta– qui es faci càrrec de les futures obres. “Estem estudiant la viabilitat jurídica d’aquesta petició. Si encaixa i és possible, doncs endavant”, apunta, i afegeix que els joves no li han demanat ara “cap espai alternatiu”.

Un altre dels temes espinosos és el de la llicència que ha d’atorgar el consistori per a la construcció d’una benzinera al carrer d’Eduardo Conde. Si per ell fos, assegura, no hi hauria benzinera. “Hi ha temes de seguretat que no em deixen tranquil: un únic carril de sentit de circulació, una incorporació a una benzinera on només hi ha una vorera de metre i escaig. I és camí escolar. A mi, personalment, això em faria dir que no es pot fer una benzinera. Si els tècnics diuen que sí que es pot fer, jo el que he de fer és vetllar perquè hi hagi totes les mesures que garanteixin la seguretat”.