164 esglaons separen la part alta de la Font d’en Fargues dels equipaments i de la zona comercial del passeig de Maragall. N’hi ha que se les empesquen per baixar-los de la forma més ràpida i còmoda possible. D’altres tenen més dificultats. Sobretot si vénen de fer la compra. El de la Davallada de Gallecs és el pas viari que fan servir molts dels qui viuen al que és, segons explica l’associació de veïns, el sector més poblat del barri. MONTSE CASELLAS, AV Font d’en Fargues “Demanem un ascensor, no unes escales mecàniques. Volem un ascensor inclinat perquè pugui pujar i baixar cotxets, cadires de rodes o simplement carrets de la compra.” També volen que es condicioni tot el passatge perquè, asseguren, per aquestes esquerdes es filtra aigua als habitatges adjacents. Reclamen l’ascensor inclinat des de 2007 i en el mandat anterior van refusar el projecte d’un ascensor vertical que proposava l’Ajuntament. “Amb una passera al final que al baixar de l’ascensor, que els veïns que estan dinant o sopant veien perfectament tot el panorama. Tu podries veure el que hi havia dins i era un impacte massa desagradable pel barri.” “En aquests moments el districte d’Horta-Guinardó treballa en la reformulació del projecte amb l’objectiu de presentar-lo als veïns després de l’estiu. Us ho ha explicat de la Font d’en Fargues, Àlex Jassé.”

Es tracta de part del recorregut que molts veïns fan cada dia per anar a l’escola, a la feina o a comprar. Un tram d’escales molt feixuc que uneix el carrer de Gallecs amb el de l’Alt de Pedrell i que reclamen, des de fa anys, que es pugui combinar amb un ascensor inclinat. Asseguren que és el camí que fan servir els que viuen al sector del barri més densament poblat per accedir a la zona comercial a l’entorn del passeig de Maragall.

L’obra està recollida en el PAD, s’hauria de dur a terme durant el mandat municipal actual i l’Ajuntament ja ha dit que tindrà enllestit el projecte després de l’estiu. En el mandat anterior el consistori ja va presentar un pla per instal·lar-hi un ascensor vertical però els veïns van demanar que es replantegés per la forta incidència, sobretot visual, que podia tenir en el paisatge. També refusen unes escales mecàniques perquè, expliquen, no resoldrien la situació de les persones amb mobilitat reduïda.