ALBERT DOMINGO, coordinador tècnic del Castell de Montjuïc "Són tots grups amb un format molt acústic, són trios o quartets, grups tots de Barcelona, músics contrastats que ofereixen concerts d'una hora hora i mitja que ofereixen concerts de música per escoltar i passar una tarda molt agradable."

El projecte de Valentí Moya Trio va començar a Barcelona l’any 2010. Els tres components, músics pioners del jazz manouche a Catalunya, van voler difondre aquest estil musical a través d’un repertori variat amb composicions pròpies, estàndards de jazz manouche, de jazz, de swing americà, de bossanova i boleros propis del gypsy swing i del vals musette.

La setmana vinent serà el torn d’In the Mood, trio femení que, amb una guitarra, una bateria i dues veus, aposten per un nou concepte de música actual, amb tocs chill-out, de bossanova i de jazz. El 17 de juliol pujarà a l’escenari JM & I Soul, amb tres membres que beuen del soul, el nu-soul, el jazz i els sons ètnics. Tancarà el cicle la formació Nova Quartet, que farà un passeig per cançons de jazz, blues i el pop.

Els artistes que participen als concerts dels Vespres de Juliol són trios o quartets característics pel seu format acústic. L’Albert Domingo, coordinador de Castell de Montjuïc, ha convidat tots els barcelonins a assistir a aquest cicle. “Oferim concerts perquè la gent passi una tarda agradable a un lloc com el Jardi dels Tarongers, amb vistes al mar”. Es tracta de donar vida al castell. “Volem que sigui un centre cultural dinàmic que ofereixi activitats que convidin la ciutadania a pujar fins aquí“.

Tal com explica Domingo, és la primera vegada que se celebra aquest cicle en concret, però abans ja n’havien organitzat d’altres: al mes de maig van fer Vine a Berenar i al juny, Nits al Castell, tots ells amb l’objectiu de dinamitzar la zona.