Ribera creu que és molt probable que aquest expedient derivi a una sanció greu, perquè malgrat que la Generalitat no pot multar empreses pels retards, considera que en aquest cas s’han vulnerat els drets dels consumidors, que no han rebut explicacions per part de la companyia.

La directora de l’ACC ha aprofitat l’oportunitat per recordar que en una primera instància les reclamacions s’han de fer  al mateix aeroport només arribar a la companyia. A la vegada que ha demanat que totes aquelles persones que s’han vist afectades pels retards i no hagin trobat resposta per part dels representants de la companyia que denunciïn la situació davant l’Agència Catalana del Consum. De moment, encara no han rebut reclamacions dels consumidors, però Ribera ho troba normal perquè és molt recent. Si finalment es pogués demostrar que aquesta situació és real, Vueling podria ser sancionada greument amb una multa que està tipificada entre 10.000 i 100.000 euros, en funció de quanta gent ha afectat i la quantitat de diners que representi.

Des de l’Agència han volgut recordar que l'”overbooking”  és legal, però la companyia té l’obligació d’informar de la  situació i els drets a cada moment. A la vegada que han de donar assistència als passatgers  en retards de més de dues hores, facilitant-los menjar i aigua. Si el retard és de més de tres hores, s’han de compensar econòmicament. I tots aquells que superen les cinc hores, ja són considerats com una cancel·lació, al que implica que l’empresa ha de pagar estada en un hotel, desplaçament, dietes i una compensació entre 200 i 400 euros per a vols dins la Unió Europea i de fins a 600 per a la resta de destinacions.

Per últim, ha volgut recordar que és  l’Agència Estatal de Seguretat Aèria qui  té competències en aspectes com els retards i cancel·lacions. Per això ha demanat que actuï amb celeritat i  que doni les explicacions pertinents en considerar  que és la seva responsabilitat, com a part de l’administració de l’Estat.