Aquest dimecres acabaran les sessions informatives de la primera fase del procés participatiu engegat per definir els usos veïnals del Mercat de Sant Antoni. Montserrat Ballarín, regidora de l’Eixample i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats, ha confirmat que aquest procés no endarrerirà l’obertura del mercat, que es preveu per a l’octubre de 2017. Ballarín creu, doncs, que “el Nadal de 2017 el mercat ja estarà normalitzat”.

Encara no està tancat què s’hi farà a les quatre noves places que la reforma permetrà descobrir a l’entorn de les astes de formen la coneguda silueta del mercat. Ballarín apunta que en dues podria instal·lar-s’hi el mercat dominical de llibres, així com també en alguns carrers adjacents, on el trànsit rodat quedarà tallat un dia a la setmana.

Ballarín ha explicat que les obres ja encaren la recta final i que actualment només queda pendent aclarir com s’ocuparan alguns espais de les quatre plantes soterrànies. A la -1 confirma que hi haurà l’espai veïnal, amb una superfície d’uns 700 m2. També s’hi ubicarà un museu que permetrà veure les restes romanes del baluard de Sant Antoni, construït posteriorment, al segle XVII, així com una part important de l’antiga via Augusta. La presidenta dels mercats municipals també ha dit que “els aparcaments estan molt avançats”. Se situaran a la planta -4. Ja estan les places pintades i s’hi estant fent proves de llums.

Quant a les obres del Mercat de l’Abaceria, Ballarín ha afirmat que “l’execució del projecte es manté per a aquest 2017” malgrat que també ha admès que “no està tan clara la data de finalització“. El següent mercat que el consistori planteja reformar és el de Sant Andreu. Ballarín ha assegurat que no hi haurà cap supermercat perquè no hi ha prou espai i que segur que es tirarà endavant amb la reforma ja que, ha recordat, “el gener de 2016 els paradistes van votar que estaven d’acord amb el projecte presentat”. Les obres podrien acabar-se el 2019.