Carmen Andrés és veïna de Nou Barris però clienta habitual de les zones comercials i d'oci andreuenques. Diu que passeja sovint per Sant Andreu i és conscient de les peculiaritats de cadascun dels set barris d'aquest districte. CARMEN ANDRÉS, regidora de Sant Andreu "Encaro la legislatura amb molta il·lusió i amb molta força amb la idea molt clara que cal arribar a consensos per tirar endavant la ciutat i els barris del districte." Andrés pren el relleu de Laia Ortiz al capdavant de Sant Andreu en un moment en què la majoria dels projectes importants ja estan iniciats. Segons explica, els equips gerencial, directiu i tècnic es mantindran. Els únics canvis significatius són les incorporacions dels consellers socialistes a la comissió de govern i d'un nou conseller tècnic. CARMEN ANDRÉS, regidora de Sant Andreu "Compartim objectius amb Barcelona en Comú. Treballarem per Sant Andreu, ens apassiona la proximitat i el contacte amb les persones. Tot serà similar." Pel que fa a projectes prioritaris, Andrés afirma que ja han començat a revisar el mapa escolar del districte i destaca, entre d’altres, el nou Pla de barris a Baró de Viver i el Bon Pastor i el projecte de reurbanització de Casernes. CARMEN ANDRÉS, regidora de Sant Andreu "Tenim l'ampliació de la Maquinista que hem d'arribar a obtenir usos socials que es derivin d'aquesta possible ampliació. I està la gran obra de la Sagrera que hem de posar tot l'esforç i tota l'energia en què el govern de l'estat faci tot el que ha de fer per tal de tirar endavant aquest gran projecte." La nova regidora de Sant Andreu encara la legislatura amb la voluntat de tenir un contacte fluid amb veïns i entitats.

Fa 33 dies que Carmen Andrés Añón està al govern municipal, després que, amb l’entrada dels socialistes al consistori, va posar-se al capdavant del districte de Sant Andreu i va assumir també els càrrecs de regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, regidora portaveu del Grup Municipal del PSC i regidora adscrita a Nou Barris i Sants-Montjuïc. Té 51 anys i, des de 1989, és funcionària de la Generalitat.

L’any 2007, amb Jordi Hereu a l’Ajuntament, es va convertir en regidora de Nou Barris durant quatre anys, i després va ser presidenta del districte. Entre el 2011 i el 2015 ha estat regidora responsable del Grup Municipal Socialista en matèria d’habitatge i educació. Pel que fa a Sant Andreu, no és el primer càrrec que hi ocupa: durant la legislatura de Xavier Trias com a alcalde va ser regidora adscrita del PSC a Sant Andreu.

Carmen Andrés diu que encara la legislatura amb molta il·lusió i amb la voluntat de tenir un contacte constant amb veïns i entitats. Pel que fa a prioritats, Andrés afirma que ja han començat a revisar el mapa escolar del districte, el nou Pla de Barris a Baró de Viver i el Bon Pastor, i el projecte de reurbanització de casernes de Sant Andreu.