Aquesta era la imatge a prop del nus de la Trinitat a mitja tarda: fluïdesa en general als accessos a Barcelona. En arribar als semàfors de l'avinguda Meridiana sí que es feia més evident el volum de vehicles que entraven a la ciutat. Entre dijous i divendres en van sortir més de mig milió. I tot i que avui s'han repetit retencions a les vies procedents de la costa, els conductors no les han trobades tan greus. Alguns ja havien planificat votar a última hora del dia. "Hem baixat abans per poder anar a votar, exactament." "Avui, de baixada, al principi una miqueta de retencions però després hem passat el primer tram important i després ja ha estat bastant fluïd." "Veníem del Ripollès i ho hem trobat bastant bé, que aquí a la Meridiana, com sempre." Aquesta tarda s'han obert carrils addicionals a l'AP-7, tant al nord com al sud, i s'ha permès la circulació a tots els turismes al carril bus-VAO de la C-58. S'espera que el gruix principal de vehicles hagi tornat ja abans de dos quarts de deu.

L’operació tornada ha començat a les 12 h i s’allargarà fins a la mitjanit. Una jornada que està sent complicada en alguns punts de les carreteres catalanes, especialment entre les 16.30 h i les 21.30 h. Els punts més crítics a les carreteres catalanes és l’AP-7 per anar a la costa Brava, i la zona propera a Vilafranca del Penedès, venint de Tarragona.

Per canalitzar el gran volum de cotxes, tots els vehicles, excepte camions de gran tonatge, poden circular pel carril bus-VAO, obert a partir de les 15 h. L’operació sortida de dijous i divendres ja va ser complicada, tenint en compte que mig milió de cotxes van sortir de l’àrea metropolitana amb motiu del cap de setmana llarg.