La reforma i obertura d’aquest nou jardí dins de l’illa delimitada pels carrers de Còrsega, Villarroel, París i Casanova es va anunciar fa un any i mig, quan l’anterior govern municipal va inaugurar l’interior d’illa d’Anaïs Napoleó al barri del Fort Pienc. El del carrer de Còrsega, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, és el 47è interior d’illa que es recupera en aquest districte, dins d’una operació iniciada dècades enrere que ha donat lloc a tots aquests jardins interiors dins d’una trama urbana sense gaires parcs disponibles.

El nou espai, només accessible pel passatge que travessa el número 195-197 del carrer de Còrsega, s’ha reformat durant els darrers mesos amb una inversió municipal de prop de 850.000 euros. El projecte ha apostat per desdibuixar el límit marcat per les mitgeres, creant una elevació del terreny -anteriorment pla- en la part del fons de l’interior d’illa. A més, la nova urbanització protegeix de les vistes creuades amb arbres que creen un espai més íntim i no tan exposat als veïns.

El camí perimetral, amb una pendent molt suau de poc més d’un metre, recorre les diverses àrees d’estada, caracteritzades per diversos tipus de vegetació i mobiliari urbà. L’espai disposa de dues àrees infantils en una zona amb sorra garbellada: una per a menors de sis anys i una altra per a nens més grans d’aquesta edat on hi ha cordes d’escalada i ponts amb cordes. Tota la reforma s’ha fet incorporant-hi les últimes tecnologies tant pel que fa a la il·luminació (LED) com a la cobertura d’accés a Internet (a través de Barcelona Wi-Fi).