Reurbanitzacions als barris

La travessera de Dalt ampliarà aquest estiu les voreres entre la plaça de Lesseps i el carrer de l’Escorial a la banda muntanya, però es mantindran dos carrils de circulació per sentit. El carrer de Pere IV, al Poblenou, també ampliarà les voreres entre Roc Boronat i Bilbao, i es deixarà només un carril de circulació en sentit Besòs i amb afectacions en el trànsit al carrer dels Almogàvers. Els altres carrers que es reurbanitzaran són Melcior de Palau i Corral, a Sants, el carrer de Pedraforca, a Nou Barris, i el carrer de Borriana, a Sant Andreu.

6,5 km de nous carrils bici

Un dels trams més importants de carril bici que es farà durant l’estiu és el de la Diagonal, a l’altura del Parc de Cervantes, que unirà la xarxa de carrils del Baix Llobregat amb els de la ciutat. També se’n faran al carrer de Numància i a la travessera de Gràcia entre Bailèn i Cartagena. Des d’aquest nou carril bici de la travessera en sortiran dos més, del carrer de la Marina i de Cartagena.

Ascensors als accessos dels FGC

Els ascensors per millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda se situaran a l’estació de ferrocarrils de Plaça de Catalunya i afectaran la vorera i el carril de serveis del carrer de Bergara. A l’estació del Putxet es tallarà un carril del carrer de Balmes, i a la de Sarrià es tallarà el servei entre el 13 i el 15 d’agost.

Treballs a la plaça de les Glòries

Se seguirà amb la construcció dels túnels viaris de la Gran Via entre el carrer de Los Castillejos i el de Badajoz. Això farà desplaçar el tronc central de la Gran Via cap al costat muntanya per mantenir els tres carrils de circulació en cada sentit. Sí que es desviaran pel carrer de la Ciutat de Granada els vehicles que accedeixin pel lateral mar de la Gran Via.