Els barris de la ciutat van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la nit més llarga de l'any. La flama del Canigó va encendre fins a 15 fogueres a places i cruïlles de la ciutat, com aquesta al Fort Pienc. Trastos vells, cartrons i fusta van cremar a bon ritme mentre els veïns s'agrupaven al seu voltant i aprofitaven per fer un petit mos. Les flames també van deixar rastre al centre: just a sota de l'Arc de Trimof. HELENA CALAFELL: "I res, a passar-ho bé, a gaudir d'una bona revetlla... Entre amics, companys, companyes i el que sigui." ADRIÀ TORRES, membre de l'Associació Joves del Centre: "Hi ha molts veïns del barri, i bueno s'agraeix. Aquí hi ha molt turisme i a vegades costa fer coses per la gent del barri." Aquí ja fa 6 anys que associacions i entitats s'esforcen perquè una celebració així sigui possible. Diuen, però, que aquest any són menys. TERESA BALTÀ, presidenta del Centre Sant Pere Apòstol: "Bé, aquest any hi ha poca gent. Jo suposo que al haver-hi tres dies de festa molta gent ha gaudit de les vacances i se n'ha anat a fora." Els barcelonins de la zona van sopar plegats i, finalment, la trobada va deixar pas als concerts i a la gresca. ROMAN BAQUERS i XAVI ORÓ: "Mira quins ulls que tens! Fes allò dels ulls que els hi fas a les noies, fes, fes... L'important és que ell és l'organitzador i ha acabat reunint 66 persones." "M'han costat 100.000 euros, val?" "Per celebrar la revetlla de Sant Joan la gent s'ha repartit per tota la ciutat, però com cada any, on n'hi ha hagut més és a la platja. Sobretot, s'hi han ajuntat els més joves." La majoria van portar menjar i begudes de casa per passar la nit asseguts a la sorra o ballant, un pla molt econòmic i, per a molts, atractiu. MIRMIAM I BEA VALVÁS: "Hemos hecho una mini-hoguera en nuestro grupito y hemos escrito nuestros deseos y los hemos quemado." Com dicta la tradició, alguns van aprofitar per encendre fogueres improvisades i saltar-hi pel damunt. Altres, es van fer una bona remullada per donar la benvinguda oficial al bon temps. Entre copa i copa, els més valents no han dubtat a ficar-se a l'aigua i treure's de sobre la calor sufocant d'una nit tan intensa.

Foc, petards, música, coca… La revetlla de Sant Joan ha començat aquesta nit amb l’encesa de les 15 fogueres repartides pels barris de la ciutat. La Flama del Canigó ha passat per totes per donar el tret de sortida a una festa que s’ha desenvolupat sense incidències importants.

Al carrer de Lepant, al Fort Pienc, els veïns han baixat taules i cadires al carrer per fer un sopar popular amb la gent del barri; i tot plegat, amb un bon grup de música dalt de l’escenari. També han celebrat la nit de Sant Joan al centre de la ciutat: l’associació Joves del Centre ha organitzat per sisè any un sopar popular i un recital de música en català sota l’Arc de Triomf.

Tot i que els barris han celebrat la revetlla fins ben entrada la matina, on s’ha allargat més la festa ha estat a la platja. El litoral barceloní és la zona que acull més persones en nits com aquesta. Centenars de joves s’han decantat per la sorra de la platja per passar la nit entre copes, petards, coques i música. També hi ha hagut espai per a les celebracions tradicionals, com saltar per sobre de la foguera, i els més atrevits han donat la seva benvinguda particular a l’estiu banyant-se al mar.

Mobilitat reforçada

Durant tota la nit, el servei de tram i de metro ha funcionat de manera ininterrompuda. De fet, el metro romandrà obert fins a les 2 h d’aquest diumenge, i acomplirà així 45 hores de servei sense parar. Com que la platja ha estat el destí de molts barcelonins, s’ha hagut de reforçar la seguretat a l’estació de la Barceloneta. L’altre mitjà de transport que també ha augmentat freqüències durant la nit ha estat Rodalies, amb 10.000 places addicionals.

La mescla de la festa amb l’alcohol també ha fet augmentar els controls a les carreteres. A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha desplegat 74 controls d’alcoholèmia i drogues; s’han fet proves a 132 conductors, dels quals 18 no les han superat.