En Comú Podem s'erigeix com l'única alternativa per derrotar el PP i per això ahir, en l'acte final de campanya a Sant Andreu i davant un miler de persones, Xavier Domènech va fer una crida a concentrar el vot de tots els electors progressistes i sobiranistes. XAVIER DOMÈNECH, candidat d'En Comú Podem "Tot aquest poble, cadascun d'aquests catalans i catalanes ens mereixem, i ens ho mereixem com mai, fer fora la màfia de les nostres vides. I aquesta història tindrà un final gloriós el 26 de juny, on somriurem, perquè la por ha canviat de bàndol per fi, i perquè guanyarem. No guanyarem al PSOE, guanyarem al Partit Popular. No guanyarem un govern, guanyarem una vida" Els comuns també van carregar contra Jorge Fernández Díaz. Van advertir-li que, encara que no dimiteixi, li queden pocs dies com a ministre perquè auguren que l'endemà de les eleccions serà possible un govern de canvi. ÍÑIGO ERREJÓN, número dos de a llista per Madrid d'Units Podem "Lo único que esperamos es que en cinco días hagan las maletas, se lleven a la mafia, se lleven a las cloacas del estado, se lleven a la máquina de amenazar y se lleven a la máquina de insultar." El sindicat CNT i un grup de treballadors del metro es van manifestar durant l'acte. Responsabilitzen l'alcaldessa Colau i la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, de les vagues que hi ha hagut els últims mesos.

En el míting final de campanya a Barcelona, Domènech ha reivindicat En Comú Podem com “el vot útil” d’aquestes eleccions i ha assegurat que els catalans “ens mereixem fer fora la màfia de les nostres vides”. El candidat preveu que aquest diumenge els comuns s’imposaran a les urnes i considera que això serà “la victòria de Catalunya”: “El 26 de juny somriurem, perquè la por ha canviat de bàndol. No guanyarem el PSOE, guanyarem el PP. No guanyarem un govern, guanyarem una vida.” De la mateixa manera, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha reivindicat fer fora els populars “amb un somriure enorme”.

Davant d’unes 1.500 persones reunides a la plaça de Can Fabra, aquest dimecres Íñigo Errejón ha advertit Jorge Fernández Díaz que encara que no dimiteixi per les converses mantingudes amb el cap de l’Oficina Antifrau, li queden pocs dies com a ministre: “L’únic que esperem és que d’aquí a cinc dies facin les maletes, s’emportin la màfia, s’emportin les clavegueres de l’Estat i la màquina d’amençar i d’insultar.”

Durant l’acte, l’escriptor i referent de l’esquerra britànica Owen Jones ha definit l’alcaldessa de Barcelona com una “heroïna, no només a Catalunya o Espanya, sinó arreu d’Europa”. Jones ha assegurat que aquest diumenge està en joc el futur del continent europeu i ha tingut un missatge optimista de cara al 26-J: “Per fi està sortint el sol, i quin sol tan bonic!”.

Reivindicacions de la CNT i els treballadors de metro

El sindicat CNT i un grup de treballadors del metro s’han manifestat durant el míting final d’En Comú Podem. Responsabilitzen l’alcaldessa, Colau, i la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, de les vagues que hi ha hagut els últims mesos.