ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Com que no han trobat res, així ho confessen i així s'ho expliquen els uns als altres, decideixen inventar, crear, fabricar, mentir... tots els que són responsables d'aquestes mentides i conspiració haurien de dimitir tots, sense excepció, de forma immediata començant pel president espanyol. Igual que ens hi vam jugar molt, malauradament, després dels atemptats terribles després de l'11-M, igual... i que els ciutadans van plantar cara a un Estat i un govern i uns minitres que també van mentir, que també van sortir a falsejar la realitat i van intentar exculpar els culpables i responsabilitzar-ne a aquells que no ho eren, que tenien les proves i malgrat tot les amagaven i mentien de forma sistemàtica. Ara estem davant d'un cas, almenys, tan greu com aquell".

El president d’ERC ha modificat els actes de campanya i ha comparegut a les 12 del migdia a la seu de la formació, al carrer de Calàbria. Només ha parlat ell però al darrere tenia la plana major del partit en bloc, amb Marta Rovira, secretària general del partit, i Gabriel Rufián, el candidat a les generals.

Junqueras ha demanat la dimissió del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, després que les últimes informacions que publica Público assenyalin que Rajoy coneixia les converses. ERC considera Rajoy responsable i que estava al corrent dels “actes criminals” per desacreditar la formació, ha dit. Junqueras l’ha definit com “el GAL mediàtic”, una conspiració dels aparells de l’Estat “contra la veritat, la decència i la dignitat”, i ha reivindicat que el seu partit està net.