Són imatges de fa quatre anys: l'última vegada que la revetlla va caure en dijous. L'operació sortida va ser complicada, una situació que enguany es podria repetir. I encara més: també a la tornada. La jornada electoral de diumenge farà, amb tota probabiltiat, que el retorn sigui menys esglaonat de l'habitual. Es preveu que es moguin 525.000 vehicles de l'àrea metropolitana. Per això, la principal recomanació és sortir amb temps i amb paciència. JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Provocaran, sens dubte, el que anomenem l'efecte embut: molts cotxes volen sortir, i les vies per sortir són les que tenim, i aquestes vies que són les que tenim estan preparades fins a cert marge." A Barcelona un dels principals focus d'atenció serà, com ja és habitual, la platja. I com marca la tradició, el foc i els petards seran els protagonistes de la nit. De moment, s'han previst 15 fogueres al conjunt de la ciutat. Per garantir la seguretat, tots els serveis d'emergències reforçaran els efectius, tant la Guàrdia Urbana, com els Bombers i també els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i els telèfons d'emergències. El metro funcionarà durant tota la nit. I per als qui vagin en cotxe es repetiran controls com aquest.

Des del Departament d’Interior alerten que aquest any la mobilitat per la revetlla de Sant Joan i el cap de setmana llarg pot ser complicada. Es preveu que es moguin 525.000 vehicles de l’àrea metropolitana. La jornada electoral de diumenge pot fer que el retorn sigui menys esglaonat de l’habitual. Pel que fa a la nit del 23 de juny, s’establiran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat per prevenir possibles riscos en la conducció.

A la ciutat hi ha un total de quinze fogueres autoritzades a la via pública per l’Ajuntament durant la nit de Sant Joan. La ciutat també il·luminarà de groc i vermell les fonts de passeig de Gràcia i les Fonts Bessones, de plaça de Catalunya. El dispositiu que ha activat el consistori barceloní preveu la neteja de platges a partir de les sis del matí del dia festiu amb 308 operaris i 51 vehicles, els mateixos de l’any passat, i s’instal·laran 84 contenidors addicionals. De fet, les platges són un dels llocs on es preveu més afluència de gent, ja que l’any passat van rebre 55.000 persones.

Durant la nit de Sant Joan, 115 efectius dels Bombers de Barcelona vetllaran per la seguretat dels ciutadans, parant especial atenció a la zona forestal, un espai on es recomana evitar el llançament de pirotècnia. La Guàrdia Urbana, durant dijous i divendres, vigilarà especialment els llocs on pugui haver-hi una gran concentració de persones, com les platges o les fogueres previstes. A més, prèviament, comprovaran que la venda de material pirotècnic estigui autoritzada.

Servei ininterromput de metro durant la nit de Sant Joan

TMB mantindrà el servei ininterromput durant 45 hores, des de les cinc de la matinada de dijous 23 de juny fins a les dues de la matinada del dia 25 de juny. Per donar resposta a aquest servei, es reforçarà la seguretat i la protecció a les estacions del front marítim de la Línia 4 i a estacions més cèntriques, com Catalunya, Urquinaona i Espanya. D’aquesta manera, el suburbà allargarà dues hores més el servei respecte a l’any passat. El Bicing, però, tindrà 34 estacions fora de servei durant la nit de Sant Joan al districte de Ciutat Vella, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, les Corts i Nou Barris.