EVA HERRERO, comissionada d'Ecologia "Es recomana cercar una nova ubicació per dos exemplars. I és per motius de la seva salut i el seu benestar, que no tenen que veure estrictament amb la decisió de futur que es prengui. Evidentment ve condicionat per l'estat de les instal·lacions, però són dues decisions que no van vinculades."

En una compareixença a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, a instàncies d’ERC, Eva Herrero ha confirmat que l’executiu ha descartat continuar amb el projecte del nou delfinari perquè “condicionava el debat per definir el model de zoo”. Amb un pressupost de 10 milions d’euros, la nova instal·lació la va projectar el govern anterior i preveia un delfinari set vegades més gran que l’actual i dins del mateix parc zoològic. El projecte es va fer després que l’Associació Europea de Mamífers Aquàtics donés un ultimàtum a l’Ajuntament per tenir un nou delfinari, ja que l’actual no complia els requisits.

La comissionada ha admès que caldrà prendre una decisió “en un termini breu” sobre aquesta instal·lació. Herrero ha anunciat que al juliol es convocarà el grup de treball sobre el Zoo per debatre-ho, i ha dit que s’espera tenir els resultats d’un estudi per definir “alternatives sobre el delfinari”. La comissionada ha explicat també que, d’acord amb l’equip veterinari i amb la supervisió d’organismes internacionals, es traslladaran dos dels sis dofins que hi ha ara “per motius de salut i benestar”“Ve condicionat per l’estat de les instal·lacions, però són dues decisions que no van vinculades”, ha afegit.

L’oposició acusa el govern “d’inacció”

La regidora de CiU Sònia Recasens ha dit que les decisions que ha pres el govern són el resultat de la “inació” de l’executiu amb el Zoo. Santiago Alonso, de C’s, ha subscrit aquesta crítica i ha afegit que “el temps devalua les instal·lacions”. “BComú està deixant morir el Zoo”, ha sentenciat el regidor del PP Xavier Mulleras.

Des de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha ha dit que cal donar “una vida digna” als dofins i que una solució de trasllat seria al CRAM del Prat del Llobregat. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha reclamat a Herrero més concreció sobre el conveni de trasllat dels dofins. La comissionada ha explicat que serà temporal, que continuaran sent propietat del Zoo i que no van a fer-hi exhibicions.